Fréziából készül a csokor

Veszprém, Pétfürdő - Plafonról lelógó viráglabdákat, a sátor oszlopaira liliomokkal és nagy gerberákkal készült virágfüzéreket, az asztalokra hangulatos gyöngyökkel megrakott díszeket álmodott meg balatonfüredi esküvőjükre Major Szabina és Zentai Gergely.

B. Virág Rita

A Napló Álomesküvő nyereményjátékán másfél millió forintot nyert pétfürdői pár legutóbb a helyszín dekorációját, a menyasszonyi csokrot, a dobócsokrot, az esküvői autó díszítését készítő Stílus, Virág, Varázslat veszprémi üzletének vezetőjével, Holczhauser Henriettel egyeztetett.

Szabina és Gergely a fehér-krémzöld színű dekoráció mellett döntött, ami az üzletvezető szerint mostanság igen népszerű a házasulandó párok között. A menyasszony csokra fehér fréziából készül majd, és a dobócsokor látszatra ugyanilyen lesz.

A helyszínül szolgáló Tölgyfa csárda hatalmas sátrat húz majd fel a vendégseregnek, és természetesen ezt is szeretnék minél szebben feldíszíteni.

Az egyeztetésen Szabina elmondta, a plafonról lelógó viráglabdák különösen tetszenek nekik, és úgy álmodta meg, az asztaldíszek is zöld-fehérben fognak pompázni majd. Mire Henriett meggyőzte, hogy ez stílusában nem passzol a hely hangulatához, így a sátor oszlopainak feldíszítése mellett döntöttek.

Természetesen Szabina kedvencei a csillogó, vibráló gyöngyök, a ragyogó kiegészítők a dekorációból sem hiányozhatnak majd. A menyasszony azt is hozzátette, apró gyertyákat, mécseseket helyeznének el az asztalokon, amelyek egyébként is nagyon hangulatosak.

Gergely ezúttal csöndesen hallgatta a két hölgy párbeszédét, úgy vélekedett, a dekoráció színösszeállításában még részt tudott  vállalni, de az egyéb finomságok részletezése már a nőkre tartozik.

Holczhauser Henriett, a Stílus, Virág, Varázslat üzlet vezetője elmondta, Hollandiában, Franciaországban álmodják meg évről évre az esküvői szezon trendjeit.

- Az idén a trópusi hangulatot igyekeztek megidézni az esküvői trendet kitaláló szakemberek. A citromsárga-türkizkék variáció a legmenőbb 2010-ben, de ilyet náluk még nem kértek. Aki második házasságára készül és követni akarja a divatot, azoknak pedig a lila árnyalatait szürke párosítással ajánlják a designerek.

A szakember hozzátette, hazánkban nem annyira követik az európai trendeket, itthon a fehér-krémzöld színeken kívül a fehér-halványlila, illetve a krémfehér-napsárga vagy a napsárga-barack színeket választják legtöbben. Mostanság a retro is divatos, így megint előtérbe kerültek az olyan virágok, mint a szegfű, a gerbera, a búzavirág vagy a margaréta. Azonban a menyasszonyi csokrok többsége természetesen rózsából, tavaszi tulipánból készül.

Holczhauser Henriett elmondta, szerinte egy esküvőn nem a trendek követése az elsődleges szempont. A lényeg az, hogy a fiatal pár egyéniségével, valamint a helyszín adottságaival összhangban legyen a dekoráció. A tökéletes harmónia megteremtéséhez nélkülözhetetlen a magas szintű virágkötészeti képzettségen túl a korok, művészetek és tárgykultúra ismerete is - tudtuk meg.

Már csak két hét, és végre örök hűséget fogad egymásnak Álomesküvő nyereményjátékunk győztes párja, Major Szabina és Zentai Gergely.

A két fiatal június 19-én mondja ki a boldogító igent. Addig is sok-sok feladat vár még rájuk, hiszen az esküvői édességek, valamint a torta kiválasztása még hátravan.

Szabina esküvői frizuráját is a napokban beszéli meg a fodrászával, és egy utolsó egyeztetésen még a Tölgyfa csárdában is részt vesznek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!