Lemondott a szocialista frakcióvezető

Várpalota - Lemondott a testületben betöltött frakcióvezetői posztjáról Falussy Sándor, MSZP-s önkormányzati képviselő.

Szabó Péter Dániel

A városatya írásban tájékoztatta erről a polgármestert, aki Falussy Sándor távollétében a csütörtöki ülés megkezdése előtt olvasta fel a levelet a képviselő-testületnek.

Németh Árpád ezt követően kérte a várpalotai szocialista frakciót, hogy jelöljenek új vezetőt a képviselőcsoport élére. 

Szociális központot hoznak létre

Szociális központot hoz létre a Magyar Vöröskereszt a Dankó utcában található garzonházban.

A várpalotai képviselő-testület csütörtöki ülésén egyhangúlag döntött arról, hogy egymillió forintért eladja a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének a Dankó utca 14. szám alatt található, önkormányzati tulajdonban lévő épületet. A bérházban 19, kis alapterületű lakás található, ebből 13 lakásban laknak családok. Az itt élők többsége jelentős lakbérhátralékkal rendelkezik, emiatt öt család szerződését fel is mondta már az önkormányzat.

A vöröskereszt tervei szerint egy hajléktalanszállót, családok átmeneti otthonát és hajléktalan foglalkoztatót is magában foglaló szociális központot hoznak létre az épületben. Erre leghamarabb 2011 közepén kerülhet sor, akkor a bérleti szerződések miatt költöznek ki ugyanis az utolsó lakók a házból. Elhangzott, a leendő intézményben előnyt élveznek majd a várpalotai családok, de működési engedélye országos hatáskörű lesz.

Közben dr. Juhász Attila Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő lemondott a Várpalotai Közüzemi Kft.-nél betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, a döntés hátteréről nem kívánt tájékoztatást adni. A testület Sajtos János független képviselőt szerette volna jelölni a megüresedett posztra, ám a városatya nem fogadta el a felkérést. Az új jelöltről a júliusban esedékes rendkívüli testületi ülésen döntenek majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!