Négy év, 35 milliárd - A KDRFT munkáját értékelte a leköszönő elnök

Veszprém - Harmincötmilliárd forint összegű támogatásban részesült megyénk az elmúlt négy évben.

Bartuc Gabriella

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagjai példás együttműködésének, valamint az önkormányzatoknak és vállalkozóknak hála, Veszprém megye jól szerepelt mind az európai uniós, mind a hazai forrású pályázatokon - összegezte a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (KDRFT) elmúlt négyéves munkáját a testület leköszönő elnöke.

Pál Béla hangsúlyozta: a KDRFT Veszprém megyei tagjainak - Baky György, Debreczenyi János, Hartmann Ferenc, dr. Kovács Zoltán és Lasztovicza Jenő - egyformán része volt a megye számára sikerként elkönyvelhető eredményekben. 

2007 és 2010 között a Közép-dunántúli Operatív Program (KDOP) pályázatain Veszprém megyéből 196 önkormányzat, vállalkozás, gazdasági társaság, civil szervezet szerepelt sikeresen, összesen 33 milliárd forint összegű vissza nem térítendő uniós támogatást nyertek.

Ebből újult, illetve újul meg 12 városközpont, 14 belterületi út, nyolc óvoda, 10 iskola és 14 orvosi rendelő; nyolc kerékpárút épül, valamint 450 férőhellyel bővül a szállodai kapacitás, a gazdaságfejlesztési pályázatok segítségével pedig közel ezer munkahely megtartására és 102 új munkahely létrehozására nyílt lehetőség - fogalmazott Pál Béla.

A KDRFT által kiírt hazai forrású pályázatokon 355 nyertest hirdettek megyénkből az elmúlt négy évben, támogatásuk meghaladja a 2,1 milliárd forintot. Ebből további 12 közösségi ház, 12 játszótér, 17 közterület, négy iskola, hét orvosi rendelő és kilenc óvoda felújítása valósulhatott meg - hangzott el a megyeházán megtartott sajtótájékoztatón.

Példás volt a tagok együttműködése

Lasztovicza Jenő a sajtótájékoztatón kiemelte, korrekt volt a fejlesztési tanács munkája. Tanuló időszak volt ez a négy év - fogalmazott a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke.

Hozzáfűzte, a pályázati rendszer főbb prioritásai erősítették a megyét, jól mutatja ezt az is, hogy a fejlesztési tanács külön pályázati forrást különített el a Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet települései számára.

Hartmann Ferenc kiemelte: örül annak, hogy veszprémi önkormányzati képviselőként a fejlesztési tanács testületében támogathatta a város terveit, így a Kolostorok és kertek kiemelt projektet vagy az állatkert tematikus fejlesztéseit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!