Hősökké váltak

Bakonyszücs - Talán még Feketeszakáll vagy Long John Silver, a két híres kalóz is megirigyelte volna azt a jókedvet, csapatszellemet, igyekezetet, amit a daganatos gyermekek rehabilitációs otthonában kedden jómagam is átélhettem.

Nagy Imre

Mogorva tengeri rablóknak öltözött gyerekek vándoroltak egyik helyszínről a másikra, hogy válogatott feladatokat hajtsanak végre.

A három csapatot fiatalok terelgették, ők ismertették a tudnivalókat, és voltak egyben szigorú bírái is a játéknak. Egy budapesti tanácsadó zrt. munkatársai ők, és közülük sokan már többször is megfordultak az otthonban, hogy a mosoly és a vidámság gyógyító erejével segítsenek a kis betegeknek.

- A kezdeményezés 2004-ben indult, a menedzsment személyes kötődés alapján választotta ki az intézményt. Azt látták, hogy mind a vezető, mind az általa képviselt szellemiség támogatásra érdemes - ismertetett meg az előzményekkel Hackl Mónika pr- és csr-tanácsadó.

- Volt már itt betyárfesztivál, idén pedig a kalózok bőrébe bújtunk. A gyerekeknek a különböző állomásokon végrehajtott feladatokkal kell megküzdeniük a kincsekért - mondta Mónika. És valóban, a mocsárjárás, íjászat, tojásröptetés és számos embert próbáló feladat végrehajtói lelkesen "tették oda" magukat.  

A versenyek a finom ebédet követően folytatódtak, hogy aztán a kalózcsemeték elnyerjék megérdemelt jutalmukat. A bakonyszücsi otthon gyerekei egy egész napra győztesekké, minden akadályt leküzdő mesehősökké változtak.

- Egy nap is képes hozzájárulni az attitűdváltáshoz, csak valami nagy megrázkódtatás vagy katarzis, pozitív élmény kell hozzá. Nálunk itt ma ez utóbbi történt - értékelte az eseményt Bakos-Tóth Márta, az otthon vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!