Felújították a jelzéseket

Bakonybél - Öt nap alatt mintegy 30 km turistaútjelzés és érintett csomópontjainak felújítását végezték el természetbarátok a közelmúltban.

Németh F. Bernadett

A turistaút-hálózat egyik bakonyi csomópontja Bakonybél, az itt üdülők elsődleges programja a túrázás. Jól tudják ezt a bakonybéli szállásadók, ők a pénztárcájukon azonnal megérzik az esetleges turistaútgondokat.

- A Cartographia külső munkatársaként, a turistatérkép/kalauz sorozat szerkesztőjeként - így a Bakony e két kiadványának gondozójaként, terjesztőjeként - jó kapcsolatba kerültem a bakonybéli turisztikai vállalkozások érdekeit képviselő Bakonyvári Andorral, a bakonybéli Vadszőlő Szálló tulajdonosával.

A beszélgetések eredményeképpen - úgyis, mint a Magyar Természetbarát Szövetség turistaút albizottság vezetője - abban állapodtunk meg, hogy idén nyáron munkatársaimmal, a jelzésfestésben szintén jártas Kovács Attila térképésszel pár napot Bakonybélben töltve megkezdjük a település környéki körülbelül 10 éves útjelzések felújítását.

- A munkánkhoz a területileg illetékes Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség elnöke, Mag Éva megadta a hozzájárulást, Bakonyvári Andor és a bakonybéli turisztikai szolgáltatók egy része szállással és étkezéssel, az önkormányzat festék biztosításával segítette ingyenes, aktív pihenésként felfogott munkánkat, melynek időszerűségét a Bakony turistatérkép és turistakalauz júniusban megjelent új kiadása jelentette - mondta el Berki Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!