Fiatal rendőrők a világból

Tapolca - A világ legnagyobb nemzetközi rendőr szövetsége és nonprofit szervezete, az International Police Association (IPA) ifjúsági tagozatának küldötteit fogadta a város.

Tóth B. Zsuzsa

Az IPA a világ 61 országában van jelen 380 ezer taggal. A napokban tizenöt ország 31 fiatalját fogadta Tapolca, illetve a helyi IPA szervezet. A vendégek mindannyian a Nemzetközi Rendőr Szövetség tagjainak gyermekei, az IPA ifjúsági tagozatának képviselői.

A Tamási Áron Művelődési Központban fogadta a vendégeket a város vezetése. Az IPA magyar szekciójának alelnöke, Mászáros Mária köszönetet mondott a városnak, hogy vendégül látja a csoportot, amely évente szervez kirándulásokat a tagországok valamelyikében. Tavaly Izraelben, tavalyelőtt Ausztráliában, azelőtt pedig Új Zélandon járt az ifjúsági csoport. A kirándulások célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek egymással, és országaikkal, a különböző kultúrákkal, szokásokkal.

Császár László polgármester örömének adott hangot, hogy az IPA-küldöttség országjáró útja során eljutott Tapolcára. Hangsúlyozta, hogy a város hagyományosan jó kapcsolatot ápol a nemzetközi rendőrszövetséggel.

A városvezető kérte a fiatalokat, nézzék meg Tapolca számos nevezetességét, mértékkel kóstolják meg a környék borait és később évek múltán, ha eszükbe jut a kedves kisváros, térjenek vissza. A gyerekek és vezetőik két hétig tartózkodnak Magyarországon, megismerve hazánk több tájegységét. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!