A Cozma-kegyelet egy helyszínre került

Veszprém - Új helyre került a veszprémi, román származású kézilabdázó halálának helyszínén felállított mécsestartó.

Szabó Zsuzsanna

A tragikus körülmények között tavaly elhunyt Marian Cozma születésnapján csendes megemlékezést tartottak. A Virág Benedek utcában felállított mécsestartón a résztvevők gyertákat gyújtottak és virágokat helyeztek el.

A szervezők nevében, Remport Csaba, a Veszprémi Kézilabda Fan Club (VKFC) elnöke mondott rövid beszédet. Kihangsúlyozta, hogy a megemlékezésen túl az esemény fő célja az, hogy a mécsestartó áthelyezésével mostantól a hivatalos emlékhely a Veszprém Aréna előtt elhelyezett Cozma-szobornál legyen.

A beszédet egyperces néma főhajtás követte, majd a jelenlévők segítségével a falon lévő emlékplakett kivételével a gyászolók virágait és az elfújt mécseseket az új helyszínre szállították. Az ünnepély a Veszprém Aréna előtti parkban, a Cozma tiszteletére készült szobornál folytatódott.   

Az önkormányzat képviseletében Czaun János veszprémi alpolgármester és Remport Csaba koszorút helyezett el az emlékhelynél. A koszorúban a virágok a 28-as számot rajzolták ki, emlékeztetve arra, hogy a meggyilkolt sportoló szerdán lett volna ennyi idős.

A bronzból készült szobrot február 6-án, a fiatal kézilabdázó halálának egyéves évfordulóján avatták fel, amely dobómozdulat közben ábrázolja a meggyilkolt sportolót. Mint ahogyan azt a VKFC elnöke elmondta, a helyszín kiválasztásánál a fő szempont az volt, hogy mára rengetegen ismerik, és nemcsak a veszprémiek, de a többi szurkoló körében is valóságos zarándokhellyé vált.  

COZMA-DOSSZIÉ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!