Fizetik a gyorssegélyt Devecserben

Devecser - Megkezdődött a családonkénti százezer forintos gyorssegély kifizetése Devecserben a zeneiskolában - adta hírül Czeidli József, a Napló civil tudósítója. A Mal Zrt. által felajánlott pénzösszegből azok a családok részesülnek, akiknek a lakhelyét elöntötte a cunamiszerű vörösiszap áradat.

Napló Online

Személyigazolványt, lakcímkártyát vigyenek magukkal, vagy a hivataltól kapott hiteles igazolást, ha az igazolványuk odaveszett volna. A Máltai Szeretetszolgálat ma, csütörtökön délelőtt osztott adományokat a helyi plébánián.

Változatlanul érkeznek a segélyek a településre, amelyeket az általános iskola külön tornatermében gyűjtenek ki és onnan osztanak szét a katasztrófa által sújtott embereknek.

Devecserben 19 utcában folyamatosan dolgoznak a vörösiszap réteg eltakarításán civilek, katonák és más segítők. Budapestről is érkeztek önkéntesek.

A devecseri iskolába 13 órától ebédre vártak mindenkit a katasztrófa sújtotta területről, aki éhes - adta hírül Czeidli József a Napló civil tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!