Pislákoló csillag

A hazai bulvárlapokban már hetek óta "temetik" Fábryt és kongatják a vészharangot a 12 éve futó Esti Showder fölött.

Gajdos József

Alulmaradt az RTL Klub műsora a nézettségi versenyben, a tv2-n vetített filmre többen voltak kíváncsiak, mint a fáradt poéngyárosra; elégedetlenek a nézők, unják a többórás, vontatott tévéfelvételt; sokan hagyják ott a műsort menet közben; egyre nehezebb eladni a show-ra a jegyeket, Fábry Sándor többnyire önmagával van elfoglalva, a vendég(ek)ről szinte semmit nem lehet megtudni; nem tett jót a duma nagymesterének nyílt politikai színvallása sem -  és még hosszan sorolhatnánk a műsorról és főleg annak házigazdájáról szóló híreket, véleményeket.

A kezdeti időkben én sem hagytam ki egyetlen műsorát sem, de ahogy ellaposodott, már ritkán ültem le a tévé elé "Fábrik úr" miatt. Legutóbb elcsábultam, mert a Dallas-sorozat sztárját, Lucyt hozta el nekünk a hazai show-műsorok koronázatlan királya, egyenesen Hollywoodból.

Lassan csörgedezett múlt csütörtökön a műsor, a tucatnyi unalomig ismert témával próbálkozott Fábry mosolyt csalni a nézők arcára. A poéngyártóknak talán kiadták a hívószavakat: állatszex, altesti humor, melegek, szinglik, Gyurcsány, brunzolás, zacsi, orrturkálás - mert műsorról-műsorra ezt kapjuk humorként. Előkerült a romacsávós figura is, akinek pár perces jelenete inkább egy céges csapatépítő tréning italtól bódult résztvevői elé való. Legjobban a dizájn centerben érezte magát a műsorvezető: az NDK-beli tárgyak az ő világa, mindenről eszébe jutott valami, ott elemében volt. Bár a levehető ajtajú turmix csúnyán megtréfálta, beterítette tejes löttyel... Szinte sajnáltam, mint cirkuszban a bohócot!

Vendégei most a szappanoperák sztárjai voltak. A "szomszédos" Ábel Anita és a "barátos" Németh Kristóf kapcsolatának boncolgatása eléggé érdektelenre sikeredett, míg a díszletként behívott Trokán Péter és Nemcsák Károly egy-egy mondatnak is örülhetett. És jött a várva-várt amerikai vadmacska, a Dallas szőke bombázója. A 13 percbe a legjobb jeleneteket vághatták össze. Ennyi időbe egy tucat kérdés fért bele, de válasz még annyi sem... Közben a vendég konzervet próbált kinyitni csavarhúzóval, Fábry a zacskós tejet ajánlgatta neki, mint hungarikumot, majd megfűzte Lucyt, hogy babos kendőben fejjen meg egy tehenet. Előkerült a Ewing-családfa és a showman népdalt énekelt, de a disznósajt megkóstoltatása - sajnos - már nem fért bele az adásidőbe. Talán majd jövőre, így legalább újra ideutazhat Amerikából Charlene Tilton. A műsor sorsa pedig a tévénézők kezében van, a távirányítóval dönthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!