Vajon melyik tábla az igazi?

Veszprém - Feljelentették és harmincezer forintra bírságolták azt az autóst, aki egy parkolóban állította le autóját. Az ok: tiltott helyen való várakozás.

Fröhlich András

A kép természetesen árnyalt. Az érintett útszakaszon - Veszprémben, a megyei rendőr-főkapitányság előtt - négy közlekedési tábla adott információt az autósoknak. A legalsó arról, hogy ott megállni tilos, a legfelső arról, ez egy parkoló. A kettő között pedig sebességkorlátozó és útszűkületet jelző tábla szerepelt. Egyik sem volt letakarva, elfordítva, így meglehetősen sok jelzést kapott egyszerre az ember - állítja panaszosunk, Báthory Anna. Azt mondja, férjét, aki az autót vezette, teljesen felháborította az ablaktörlő mögé tett rendőrségi tájékoztatás a feljelentésről. Úgy vélik, legalábbis félreérthető volt a közlekedési szituáció, a táblák egymásnak mondtak ellent, ezért méltánytalan, hogy rajtuk verik el a port.

Kíváncsiak voltunk, mi a felelősségről a rendőrség véleménye: vizsgálják-e, hogy ki hibázott, amikor megtévesztő jelzések kerültek ki. Azt is megkérdeztük, tesznek-e lépéseket, hogy az egyik tábla lekerüljön, hiszen az ellentmondásos helyzet biztosan nem emeli az érintett útszakasz közlekedésbiztonságát, végül érdeklődtünk, a rendőrnek volt-e lehetősége mérlegelésre, és látva a furcsa helyzetet, nem lett volna szerencsésebb csupán figyelmeztetni az autóst.

A rendőrség válaszában elismeri, a jelzőtáblák valóban egymásnak ellentmondóak. Frankó Marianna hozzátette, a közlekedési jelzőtáblák kihelyezését az út kezelője - jelen esetben az önkormányzat - határozza meg. A rendőrségnek a jelzőtáblák kihelyezésével kapcsolatban javaslattételi joga van, amivel élt is, és felhívta az út kezelője figyelmét az ellentmondásra, és kérte annak feloldását. Hangsúlyozta, ha a panaszos fellebbez, akkor beadványához mellékelje az alábbi fotót.

Kerestük az ügyben az önkormányzatot, megkeresésünkre a legjobb válasz érkezett: néhány napja leszerelték a parkolót jelző táblát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!