Elfogytak a végére

Veszprém, Szeged - Papírforma eredményekkel zárult a hétvége az NB I-es kézilabda-bajnokságban. A címvédő MKB simán nyert, a Balatonfüred kikapott Szegeden.A veszprémi együttes hazai pályán utolsó idei mérkőzését játszotta szombaton este, a listavezető a kilencedik helyen álló PLER KC-t fogadta és győzte le 44:28-ra.

Horváth Gábor

A bakonyiak már az első perctől kezdve próbálták látványos játékkal kiszolgálni szépszámú közönségüket, ám az elsöprő kezdés (9:1) után a szórakoztatás átment kicsit szórakozásba, és a becsületesen küzdő vendégek jól használták ki a kihagyásokat. Ezt emelte ki a találkozó utáni sajtótájékoztatón Mocsai Lajos is.

-  Abszolút nem vagyok elégedett. Sikeres rajt után a rövid lefolyású játékot erőltettük, lazán kézilabdáztunk, felelőtlenül fejeztük be az akciókat - nyilatkozta a veszprémi mester, aki hozzátette: valahol persze az ilyen jellegű dekoncentráltság természetes, hiszen a játékosok tudat alatt is mérlegelik azt, hogy milyen erősségű ellenféllel állnak szemben.

A PLER egy nagyon fiatal csapattal érkezett Veszprémbe, a fővárosiaknál nyáron szinte egy teljesen új keret állt össze, ráadásul most több rutinosabb kézilabdázójuk is hiányzott. - Örülök, hogy tisztességesen helytálltunk, hiszen erősen foghíjasan utaztunk ide. Kicsit türelmetlenek és pontatlanok voltunk a meccs elején. A folytatásban szerencsére sikerült hatékonyabban kézilabdáznunk - összegzett Adorján Gábor, a pestszentlőrinci együttes edzője.

A második félidőben támadófeladatokat is kapó és négy gólig jutó Laluska Balázs szintén a jó kezdést emelte ki. - Az elején jól játszottunk, átrohantunk ellenfelünkön, majd megtorpantunk. A második félidőre viszont összeszedtük magunkat.

A vendégektől Pál Gergely elemezte kicsit a meccset. - Úgy indítottuk ezt a találkozót, mintha a buszon maradtunk volna. A folytatásban viszont próbáltunk helytállni és megtettünk minden tőlünk telhetőt  fogalmazott a korábban a Balatonfüred együttesében is megfordult kézilabdázó.


Visszatérve a mérkőzésre, a hatvan perc alatt természetesen végig az zajlott, amit a Veszprém akart, ugyanakkor, ahogyan azt a hazai szereplők is megemlítették, sikerülhetett volna sokkal jobban is az évzáró. A közönség ettől függetlenül remekül szórakozott és vastapssal díjazta, amikor a bakonyiak egy-egy látványos és váratlan megmozdulással próbálkoztak. Pozitívum, hogy Nikola Eklemovic jó játékkal tért vissza hosszú sérülése után, Fazekas Nándor ezúttal is nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő, és az ezen a meccsen pihenő Iváncsik Tamás hiányában a jobb szélen egyedül nyargalászó Gulyás Pétertől, illetve Carlos Pereztől is dicséretet érdemlő kézilabdát láthattunk.

Az MKB legközelebb szerdán, a Pécs otthonában lép pályára, s ezzel be is fejezi az esztendőt. A játékosok zöme onnantól már a közelgő, januári világbajnokságra koncentrál majd.

Pick Szeged-BKSE
28:18 (17:10)
Szeged, 1000 néző. V.: Nagy, Túróczy. Pick Szeged: TATAI  NAGY 6, LÉKAI 6, Katirz 3 (1), Zubai 1, SULC 6 (1), Törő 3. Csere: Mikler (kapus), Herbert, Vadkerti, Maros 1, Bajorhegyi, Grünfelder, Butenko 2. Edző: Skaliczki László. Balatonfüredi KSE: Szathmári  Tombor  2, Lelkes 3, Ivanov 1, Kis, Pásztor 5 (3), Salamon 2. Csere: SZABÓ T. (kapus), Sandrk 3 (2), Bakos 1, Németh, Kemény, Zdolik 1 (1), Szöllősi II. Edző: Sótonyi László.
Kiállítások: 10, ill. 26 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 6/6.


Szöllősi Bence és Kovács György nélkül vágott neki a szegedi túrának a Balatonfüred. A tartalékos vendégek nagyszerűen kezdtek, és bár a játékvezetők már az első 23 percben kiosztottak tízpercnyi kiállítást a balatoniaknak, sajnos mindegyiket jogosan, ez nem látszott az eredményen (6:9, 9:10). Sandrk harmadik két perce után a Szeged Sulc találatával kiegyenlített.

Az addig rendkívül összeszedett füredieket a horvát kiállása kissé megzavarta, három eladott labda, majd Tombor harmadik büntetése után (ekkor hármas emberhátrányban játszott a BKSE) végképp elbizonytalanodtak a vendégek és a félidőben tetemes hátránynal mehettek az öltözőbe. Fordulás után Szabó váltotta Szathmárit a kapuban és remek védésekkel igyekezett lendületet adni társainak. Továbbra is a Szeged dominált: a Füred csak nehezen talált rést a hazaiak védőfalán, ráadásul továbbra is rendre emberhátrányban küzdött. Sótonyi mester mind támadásban, mind védekezésben igyekezett többféle variációt kipróbálni, így a fiatalok is lehetőséget kaptak. Szabó kapus halmozta a bravúrokat, ám a tízgólos különbséget nem tudta elkerülni a Füred.  
A Pick Szeged kihasználva a 26(!) percnyi emberelőnyét felőrölte a tartalékos Füredet.

Skaliczki László: - Hosszú sorozatból érkeztünk, a mai meccs jutalomjáték volt a csapatnak, a közönségnek is.
Sótonyi László: - Nekik minden összejött, nekünk semmi. Nem bírtuk el, hogy buta hibáink miatt a hiány-zók mellé még ketten kipontozódtak.
  

MKB Veszprém KCPLER KC 44:28 (20:14). Veszprém Aréna, 2600 néző. Vezette: Andorka, Hucker. MKB Veszprém KC: FAZEKAS  GULYÁS 7, Sulic 4, Laluska 4, Lusnyikov, Terzic 1, IVÁNCSIK G. 4. Csere: VUJIN 7, Eklemovic, PEREZ 7, Császár 4, Vilovski 5, Nagy 1.
Edző: Mocsai Lajos. PLER KC: Iglesias  GAZDAG 7 (1), PÁL 5, Korsós 1, Kocsi, Szalafai 2, Rév 3. Csere: Székely (kapus), Kupi 4, Koller 2, Faluvégi 3, Forgács, Oláh 1. Edző: Adorján Gábor.
Kiállítások: 2, illetve 0 perc. Hétméteresek: semmi, ill. 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!