Elkezdődhet az építés, de eltérhetnek a tervtől

Kolontár - A napokban átmenetileg áll a munka azon a területen, ahol az új házak épülnek fel fél éven belül. Pihennek a munkások, de az első, 98 négyzetméteres, úgynevezett mintaház alapja és lábazata már elkészült tudtuk meg Tili Károlytól, Kolontár polgármesterétől.

Tóth B. Zsuzsa

A közművek kiépítése a legfontosabb feladat, a területen folyamatban van a víz- és a szennyvízvezeték kiépítése, a villany és a gázvezeték jövőre készül, januárban kezdődik a munka. A mintaházon tudnak csak addig dolgozni, annak a falazása a jövő héten kezdődik. Közben majd folyamatosan épül a többi ház, összesen húsz épületet adhatunk át nyáron.

Tizenöt típusterv alapján készülnek a házak, de a leendő lakosok kissé el is térhetnek a tervektől, saját igényeik szerint. Az öthektáros területet korábban az állam már megvásárolta a tulajdonosoktól, az immár az önkormányzaté.  Addig, amíg a házak elkészülnek, folyamatosan biztonsági őr őrzi a bekerített földterületet, amely be is van kamerázva  mondta a polgármester.


Megtudtuk továbbá, hogy a faluban csendesen telt az ünnep, nem volt hagyománya a falukarácsonynak, idén sem rendeztek ilyet. Viszont a zamárdi gyerekek a templomban betlehemes játékot mutattak be a falu közösségének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!