Kamionok nem használhatják a rédicsi határátkelőt

Budapest - Az egész napos havazás miatt lezárták a kamionok elől a rédicsi határátkelőhelyet - tájékoztatta Kovács Péter, a közútkezelő lenti üzemmérnökségének vezetője az MTI-t.

MTI

A kamionokat a rendőrök Lentiben parkolóba terelik. Nagyobb torlódás még nem alakult ki, jelenleg 30-50 teherszállító várakozik. A személygépkocsik zavartalanul közlekedhetnek, a kamionok pedig várhatóan a késő délutáni, kora esti órákban léphetik át a határt.
Kovács Péter hozzátette; a 86-os számú főúton, Zalalövő körzetében egy nyári gumival közlekedő kamion keresztbe fordult az úton, emiatt hosszabb sor alakult ki. A forgalmat rendőrök irányítják; a határ felé induló kamionokat visszafordítják, illetve átmenetileg olyan helyen várakoztatják, ahol nem zavarják a forgalmat.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a torlódás miatt Szombathelyen és Körmenden is félreállítják a kamionokat, ezért torlódásokra lehet számítani.

Kovács Péter tájékoztatása szerint a munkagépek folyamatosan dolgoznak, a 86-os számú főút zalalövői szakaszán már fekete a burkolat, és lassan megindul a forgalom.

Az üzemmérnökség vezetője beszélt arról is, hogy Szlovéniában "már bevált szokás", hogy a rendőrség a kritikus időjárási viszonyok kialakulásakor a határ lezárásával segíti a közútkezelők munkáját. A burkolat megtisztítása így hatékonyabb, kevesebb a baleset, és nem alakul ki kaotikus helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!