Beindult az élet - A pápai csapatnak jót tesz a versenyhelyzet

Pápa - Szerda délután ismét megtelt élettel a Perutz Stadion öltözője: Véber György csapata is munkába állt, hogy megkezdje felkészülését a márciusban induló tavaszi szezonra.

Sikos Gábor

Az élvonalbeli csapatok közül a Lombard labdarúgói kapták a leghosszabb szünetet. Ám mint tudjuk jóból is megárt a sok, és sokan már alig várták, hogy ismét együtt edzhessenek a társakkal. Így volt ezzel a pápaiak fiatal szélsője Heffler Norbert is.

- Nagyon vártam már, hogy újra elkezdődjön a munka. A várakozásra rátett még egy lapáttal, hogy az ősz végét ki kellett hagynom bokasérülésem miatt. A szünetben folyamatosan terheltem a lábamat, és most már egyáltalán nem érzem, hogy gond lenne vele. A szezon elején is küszködtem egy sérüléssel, de akkor a visszatérésem jóra sikerült, gólokat rúgtam, gólpasszokat adtam. Remélem a tavaszi szezon is hasonlóan jól sikerül számomra. Persze sérülések nélkül - mondta bizakodva Heffler Norbert, aki négy gólig jutott ősszel a pápaiaknál. A formába lendülésre már csak azért is szüksége lesz a fiatal játékosnak mert a tavalyihoz képest sokkal nagyobb a harc a csapatba kerülésért. Jó példa erre az őszi események alapján Németh Milán és Rajnay Attila párharca.

- Minden csapatnak jót tesz a versenyhelyzet, hiszen ilyenkor egymást nyomjuk előre, nem lehet akár csak egy edzést sem ellazsálnia az embernek, mert ott van mögötte egy hasonló képességekkel megáldott labdarúgó. Úgy érzem, ez mindenféleképpen pozitívan csapódhat le nálunk. Én pedig készséggel állok a verseny elé - hangsúlyozta Rajnay Attila, akinek Németh Milánnal kell megküzdenie a balszélső hátvéd posztjáért. A Lombard védőjét sérülés is hátráltatta ősszel, aztán az utolsó bajnokin a Debrecen ellen fontos, pontot érő góllal és nagyszerű játékkal bizonyított.

A játékosok egyelőre napközis rendszerben készülnek a tavaszi sorozatra, de tervben van egy edzőtábor is. Az orvosi vizsgálatok, és néhány állapotfelmérő edzés után szombaton Szegeden lépnek pályára a pénzdíjas teremtorna második versenynapján, majd egy hét múlva játsszák első felkészülési mérkőzésüket, immár természetesen nagypályán, a Slovan Bratislava ellen.

 

 

Most sem lesz nagy mozgás

A keretben nem történt jelentős változás, igaz az alapembernek számító villámgyors David Abwo a lengyel Poznan együtteséhez került kölcsönbe. A nigériai támadóhoz hasonlóan Mészáros Márk és Jovánczai Zoltán sem tér vissza, velük közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. Visszatért viszont Szabó Zsolt, akire számítanak a tavasszal, valamint a sérültek java része is felépült a kezdésre. Érkezőkre is lehet számítani, de most csak egyenlőre a román Rares-Marin Sancirát teszteli a szakmai stáb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!