Két pályázó a Pannon Egyetem rektori címére

Veszprém - Dr. Friedler Ferenc és dr. Rédey Ákos egyetemi tanárok nyújtottak be pályázatot a Pannon Egyetem rektori címére.

Balla Emőke

A Pannon Egyetem jelenlegi rektorának, dr. Rédey Ákos vezetői megbizatása június 30-án jár le, a négy éves ciklust követően rektort választanak az intézményben. A jelölteknek január 31-ig kellett benyújtaniuk pályázatukat az illetékes szakminisztériumba, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumba. A megadott határidőig két pályázat érkezett: dr. Rédey Ákosé, az intézmény jelenlegi rektoráé, valamint dr. Friedler Ferenc egyetemi tanáré, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar dékánjáé, tájékoztatott dr. Gaál Zoltán egyetemi tanár, az egyetem szenátusa által megválasztott rektorválasztást előkészítő biztottság elnöke.

A rektorválasztást előkészítő bizottság csütörtökön ül össze. A bizottság tagjai megvizsgálják, a pályázatok formai szempontból megfelelnek-e a pályázati kiírásnak, majd kialakítják a választás menetrendjét.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!