Két vödörnyi 200-as érmét loptak, asztalt dobtak az autóra - Rendőrségi hírek

Pezsgősvödrökben tárolt 200 Ft-os pénzérméket (közel 1.000.000 Ft értékben) lopott el egy besurranó tolvaj egy tapolcai férfitől. Ugyancsak Tapolcán egy társasház udvarán parkoló járműre valaki az emeletről egy aszalt dobott.

Napló Online

Az utas rántotta vissza a kormányt

A mentőszolgálat veszprémi ügyeletese értesítette a Tapolcai Rendőrkapitányságot február 5-én, miszerint Tapolca és Sümeg között személyi sérüléses közúti baleset történt. A helyszínre érkező baleseti helyszínelő megállapította, hogy C. ZS. 45 éves nyirádi lakos a kora délutáni órákban Peugeot Boxer típusú tehergépkocsijával a Sümeg és Tapolca közötti főútvonalon közlekedett, ám figyelmetlensége miatt egy jobbra ívelő kanyart nem sikerült bevennie, s ennek következtében letért a bal oldali útpadkára. Ezt követően pár métert az útpadkán tettek meg a járművel, mikor a jobb első ülésen helyet foglaló 29 éves férfi R. K. megrántotta a kormányt. Ennek következtében visszatértek az úttestre, viszont a tehergépkocsi volánja mögött ülő férfi hirtelen balra rántotta a kormányt, amitől a jármű az árokba sodródott, s egy fának ütközött.

A baleset során az összetört Peugeot vezetője, valamint 3 utasa könnyű sérüléseket szenvedett. A tehergépkocsiban pedig 1.500.000 Ft-nak megfelelő anyagi kár keletkezett.

Asztalt dobtak az autóra

Február 5-ére virradó éjszaka egy helyi lakos Skoda Octavia típusú személygépkocsiját eddig ismeretlen elkövető megrongálta.

A gépkocsi tulajdonosa reggel 8 óra tájban értesítette a rendőrséget, majd a helyszínre kiérkező szemlebizottság megállapította, hogy az egyik tapolcai lakótelep társasházának udvarában parkoló járműre valaki az emeletről egy aszalt dobott. Összesen 40.000 Ft értékben keletkezett anyagi kár.

Kisebb kárt okozó rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárás indult.

5000 darab 200 forintost vitt el a tettes

Egy tapolcai férfi február 8-án, nem sokkal 9 óra előtt személyesen tett bejelentést a Tapolcai Rendőrkapitányságon. Elmondása szerint a Keszthelyi úti lakásába valaki besurrant, és 1.000.000 Ft értékben 200 Ft-os pénzérméket tulajdonított el. A férfi az érméket két pezsgősvödörben gyűjtötte. A bűncselekmény elkövetése előző nap, 12 és 15 óra között történhetett, amikor az ismeretlen elkövető besurranás módszerével hatolt be, majd a lakás nappalijából elvitte a mintegy 5000 darab fémből készült 200-ast. A bűncselekmény során rongálási kár nem keletkezett, mivel az ajtót nem zárta be a tulajdonos.

Ismeretlen tettes ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!