Mikor lesz itt üzemcsarnok?

Sümeg - A sümegi ipari terület bővítése, vagyis az új rész közművesítése még nagyon a távoli jövőhöz tartozik, nyilatkozta lapunknak Végh László, a sümegi Fidesz-szervezet elnöke, a város korábbi alpolgármestere.

Szijártó János

A tájékoztatót annak kapcsán tartotta indokoltnak a sümegi politikus, hogy véleménye szerint Rátosi Ferenc polgármester korábbi ígérete, miszerint egy száz embert foglalkoztató üzem is letelepül Sümegen, mostanra valószínűtlenné vált.
 
- A bejelentett hírek után hideg zuhanyként érte a sümegi városi tévé nézőit a polgármester megnyilvánulása. Kérdésre válaszolva ugyanis azt mondta, hogy az iparterület sajnos nagyrészt betelt, így hiába van két érdeklődő, terület hiányában most nem tudnak komolyan foglalkozni a kérésükkel. A tartalék terület közművesítésére az Új Széchenyi-tervben szeretnének pályázatot benyújtani, és sikeres pályázat esetén építik meg az új iparterületet. Azt is mondhatnám, hogy a harsány győzelmi jelentésből egy nagyon visszafogott mondatocska lett, amiből kitűnik, az új ipari terület megvalósítása a nagyon bizonytalan és a nagyon távoli jövőhöz tartozik - fogalmazott Végh László.

Rátosi Ferenc válaszában megjegyezte, csodálkozik a volt alpolgármester megnyilvánulásán, hiszen az előző ciklusban éppen ő hangsúlyozta, hogy a munkahelyteremtés nem az önkormányzat feladata, most pedig ezt kéri tőle számon.
- Másrészt korábbi nyilatkozataimban is leszögeztem, a tartalék ipari területet előbb még közművesíteni kell ahhoz, hogy hasznosítható legyen, azaz konkrétan, épülhessen itt bármi. Ennek az összege sem hétpecsétes titok, 150-200 millió forintra tehető. Ha ez a pénz meglesz, akkor lehet a mostani tartalék területként nyilvántartott szántóföldből ipari terület. Eddig is erről beszéltem - tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!