Régi szép úszócsúcsformában

Ajka - Január 2-a nevezetes dátum, amikor a Farkas András-Kis Gergő páros ismét összeállt. Utóbbi novemberben elhagyta a fűzfői edzőtábort, a múlt héten pedig ismét a Balaton uszodában szelte a habokat.

Novothny Ottó

- Teljes gőzzel dolgozunk, vagy fogalmazhatnék úgy is: menekülünk előre - mondta Farkas András, az ajkai úszók mestere, akinek tanítványa, Kis Gergő ismét beállt a sorba. - Olyannyira jól megy a dolog, hogy legutóbb 2007-ben történt velünk hasonló. Gergő akkor is besokallt, aztán rövid pihenő után visszaállt és remekül teljesített.

- Egy évvel később olimpia volt, s 2012-ben is az lesz.

- Ne rohanjunk előre ennyire az időben. A mi szemünk előtt egyetlen dátum lebeg: március 27. Kis László szövetségi kapitány ugyanis azt mondta: akkor, vagyis a Budapest-bajnokságon kell 400 méter vegyesen szintidőt úszni tanítványomnak. Ez azt jelenti, hogy 4:12.95-öt. Ha ez sikerül, utazhatunk a nyári világbajnokságra.

 

 

- Felételezem, tizenkilencre lapot kértek.

- Valahogy úgy. Megpróbáljuk, nincs más választásunk. Nem adjuk fel, az lenne a legszörnyűbb, ha eleve félreállnánk.

- Az már korábban is kiderült: Gergő óriási küzdő.

- Pontosan, a már említett 2007-es esztendőben is valami hasonló bravúrt vittünk végbe. Olyan ez, mint amikor a focicsapatban többen is hajtanak egy posztra. Nekünk most az óra mellett Verrasztó Dávid az ellenfelünk, akinél jobban kell teljesíteni, hogy bekerüljünk a "kezdőbe". Mindemellett tudni kell, hogy anyagi lehetőségeink is szűkültek, ahol tudunk, spórolunk. Mindezek ellenére hajtunk, harcolunk, és nagyon bízunk abban, hogy újra sikerül a bravúr.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!