Selmeczi: a Kehi átvilágítja a magánnyugdíjpénztárakat

Napló - Selmeczi Gabriella bejelentette: a Kehi átvizsgálja a magánnyugdíjpénztárak vagyonát, illetve vagyonkezelését. Önálló indítványt nyújtanak be a parlamentnek.

MTI

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal át fogja világítani a magánnyugdíjpénztárak vagyonát, megvizsgálja, hogy a vagyonkezelés a jó gazda gondosságával történt-e, és ellenőrzi a vagyonátadás, - átvétel folyamatát - jelentette be Selmeczi Gabriella vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja emlékeztetett: a nyugdíjvédelmi program elindításakor megígérték, hogy megvédik a nyugdíjasok vagyonát, a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket, és átvilágítanak minden egyes fillért. Ennek érdekében szeretnének hétfőn benyújtani a parlamentnek egy önálló indítványt, mely több törvénymódosítást tartalmaz, s célja az, hogy a Kehit "helyzetbe hozza" az ellenőrzés folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!