Több bölcsisnek lesz helye

Veszprém - A Közép-dunántúli Operatív Program keretében benyújtott pályázaton a Napsugár és Hóvirág Bölcsődék fejlesztésére, kapacitásbővítésére összesen 80 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat. A projekt teljes költségvetése: 99,1 millió forint.

Németh F. Bernadett

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2008-ban írt ki pályázatot bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésére és kapacitásának bővítésére. A nyertesek a beruházás értékének akár 90 százalékát is megkaphatták vissza nem térítendő európai uniós támogatásként. Az intézmények számára minimum 20, maximum 80 millió forint volt az elnyerhető összeg. A kiírásra a régióból összesen 14 pályázat érkezett be, közülük 10 nyertes született, az intézmények összesen hatszázmillió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyertek el a pályázatokban megfogalmazott projektjeik megvalósítására.

- A Veszprémben működő bölcsődék közül a legidősebb a Napsugár, utána közvetlenül a Hóvirág nyitott a városban. A nagyobb beruházás a Napsugár Bölcsődében lesz, ott egy új csoportot alakítanak majd ki, ennek köszönhetően a férőhelyek száma tizennyolccal emelkedik az intézményben. A Hóvirág Bölcsődében részleges integrációt valósítanak meg. Egy pavilon felújításával a fejlesztést követően 12 fővel nő a férőhelyek száma. A nem integrálható gyermekeket a jövőben közvetlenül egy egészséges gyermekekből álló, 12 fős csoport mellett helyezik el, közös mosdókkal és közös udvarral.  Az épületrész egy akadálymentes bejárattal is bővül – közölte Füssy Angéla, a projekt sajtóreferense.

A Napsugár Bölcsődében tegnap átadták a munkaterületet a vállalkozónak,  a harminc gyereket átköltöztették az Aprófalvi Bölcsődébe. A Hóvirág Bölcsődében költözés nélkül, átcsoportosítással oldják meg a gyermekek elhelyezését a kivitelezés idejére. Itt a munkálatok márciusban kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!