Sesum látta a gyilkosságot?

Veszprém - Putics Bence kézilabdázót hallgatták meg a Cozma-ügy gyilkossági keddi tárgyalásán a megyei bíróságon, felolvasták a vallomását, mert a kézilabdázó már nem emlékezett a történtekre.

Halmos György

Vallomása szerint Zarko Sesum azt mondta neki a gyilkosság utáni napokban, hogy Cozmát már a diszkóbeli verekedésnél megszúrták, fent az utcán viszont Cozmát "mellkason szúrták, és felfelé tépték ki belőle a kést". Sesum elmondta azt is, hogy Raffael Sándor volt az, aki Cozmát leszúrta. Arról azonban nem tudott Sesum, hogy Ivan Pesicset is Raffael sebesítette-e meg. A tanú fenntartotta vallomását.

A keddi bizonyítási eljárás során a diszkóbeli felvételeket ismét levetítették a tárgyalóteremben, s elsősorban Raffael Sándor mozgását kísérte figyelemmel a bíróság, illetve a vádlottat kérdezték a látottakról. Raffael egy képsornál - amelyen ő látható, és lefelé néz - megjegyezte: "ekkor rakom el a kést, azt nézem, hogy véres-e".

A tárgyalás szerdán igazságügyi szakértők meghallgatásával folytatódik.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.

Cozma-gyilkosság és a tragédia háttere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!