Huszonnégy órás biztonság a hulladékfeldolgozóban

Királyszentistván, Veszprém - Valószínűleg többen is bejelentették a hulladékkezelőben keletkezett tüzet, hogy ki volt az első, azt még nem tudni. A telepen folyamatos a biztonsági szolgálat.

Németh F. Bernadett

A hulladékkezelő telep a próbaüzem időszakában még a kivitelezést végző KSR-2008 Konzorcium kezelésében van, a Tiszta Európa program lebonyolítására létrejött önkormányzati társulás még nem vette át tőle. Ezért a kedd éjjeli tűzzel kapcsolatban minden teendő hozzájuk tartozik. Czaun János, az önkormányzati társulás elnöke ezért érdeklődésünket a konzorcium felé irányította, megjegyezve: számára most nem az a legfontosabb, hogy kiderüljön, ki jelentette be a tüzet. Abban ugyanis biztos, hogy a telepet folyamatosan őrzik.

A kérdés azért vetődött fel, mert szerdai híradásunkra jelentkezett egy olvasónk, aki azt állította, hogy a tüzet ő észlelte a szomszédos vegyi üzemből, és jelentette be a tűzoltóságon.

A katasztrófavédelem megyei szóvivője, Bakos György tűzoltó őrnagy elmondta: pontos választ a bejelentőről csak később tudnak adni, mivel még folyik a jegyzőkönyvek készítése és a tanúvallomások felvétele. A tűz keletkezésének okát kutatják a szakértők, eredményről még nem tudnak beszámolni.

A KSR-2008 Konzorcium nevében Puskár Anett, a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. kommunikációs igazgatója, tekintettel a folyamatban lévő vizsgálatra, annyit közölt: a hulladékkezelőn 24 órás, vagyis folyamatos a biztonsági szolgálat, kamerákkal is őrzik a területet, ők riasztották a tűzoltókat. Ezen kívül is lehetett azonban riasztás, s arról nincs a konzorciumnak információja, hogy ki jelentette be a saját őrszolgálatukon kívül is a tüzet, illetve, hogy melyik hívásra indult el a tűzoltóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!