Közlekedési akció az M3-ason: 1500 ellenőrzés, 35 szabálytalankodó

Másfélezer ellenőrzött sofőr közül mindössze 35 szabálytalankodó ellen kellett eljárniuk a rendőröknek az M3-as autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán hétfőn, az átfogó közlekedési ellenőrzés során - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

MTI

Két gépjárművezető ellen azért indult szabálysértési eljárás, mert lejárt jogosítványuk orvosi érvényességének ideje, további három esetben pedig a jármű lejárt forgalmi engedélyét vették el - mondta Fülöp Gergely, a megyei főkapitányság sajtószóvivője.     Két teherautósofőr a vezetési- és a pihenőidőt nem tartotta be, így közigazgatási eljárás indítottak ellenük. Egy autós ellen pedig büntetőeljárást kezdeményeztek, mert járművére más rendszámot szerelt fel.     Kisebb szabálysértésért 22 gépkocsivezetőt összesen 350 ezer forint helyszíni bírsággal sújtottak a rendőrök, főként azért, mert nem használták a tompított fényszórót, valamint a biztonsági öv bekapcsolásának elmulasztása miatt. Volt öt gyorshajtó is, de ők is csak kisebb mértékben lépték túl a megengedett sebességet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!