Vendég a háznál

Veszprém - Nemzetközi együttműködési programban részt vevő országok képviselőit látja vendégül a Rózsa Úti Általános Iskola.

Szabó Zsuzsanna

Az iskola két esztendővel ezelőtt nyújtotta be azt a pályázatát, melynek köszönhetően szerepel a  Comenius  iskolai együttműködési programban.
 
- A pályázat lehetővé teszi, hogy minél több tanár és diák részt vegyen a nemzetközi programban, aminek során más országok kultúráját, oktatási módszereit ismerhetik meg  - tájékoztatott Sándor László veszprémi iskolaigazgató. A diákok virtuális módon vettek részt az együttműködésben, többek között távkonferenciákon beszélgettek és ismerkedtek egymással.
 
Hétfőn hat európai ország, Málta, Portugália, Lengyelország, Olaszország, Törökország és Görögország huszonhárom képviselője, tanára látogatott egy hétre Magyarországra a projekt zárórendezvényére.

 

 

A vendégeknek a szakmai tanácskozáson kívül kirándulásra és városnézésre is lehetőségük nyílt. Elsőként a fővárossal ismerkedtek meg, szerdán délelőtt a Rózsa iskolába látogattak, délután pedig salföldi kiránduláson vettek részt. Csütörtökön a veszprémi várat és a belvárost járják be, pénteken pedig a környéken kirándulnak.

A Comenius Iskolai együttműködési programban európai közoktatási intézmények nemzetközi együttműködés keretében dolgoznak közös témákon. A most záruló kétéves projektben hazánkon kívül hét ország vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!