Versekkel ünnepeltek

Ősi - A község híres szülötte, Kubik Anna színművész is ellátogatott a fennállásának 50 éves jubileumát ünneplő Ősi Oktatási Központ versmondó versenyére.

Szabó Péter Dániel

A tisztelet mellett a szeretet és a megbecsülés volt az, ami Ősi díszpolgárát, a közelmúltban Kossuth-díjjal is kitüntetett Kubik Annát fogadta az iskola zsúfolásig megtelt könyvtárában. Nem is csoda, hiszen a Magyar Színház művésze is az intézmény padjait koptatta, s díszpolgárként a mai napig visszajáró vendég az ősi rendezvényeken. Ezúttal a jubileumi programsorozat részeként meghirdetett kistérségi versmondó verseny zsűrijében foglalt helyet Királyhegyi Ottília újságíró és György Judit könyvtáros társaságában.

 

 

Vágán Zsuzsanna igazgatónő köszöntő szavai után jöttek is sorban a vállalkozó kedvű gyerekek, a félénk elsősöktől egészen a langaléta nyolcadikosokig, a gyermekversektől a komolyabb költeményekig tartott a skála. Nemcsak helyiek érkeztek a megmérettetésre, jöttek az irodalommal szoros barátságot ápoló nebulók Nádasdladányból, Hajmáskérről, Ösküről, Peremartonból, Berhidáról és Várpalotáról is, összesen kilenc általános iskola mintegy harminc diákja verselt a nívós grémium előtt.
 Az Ősi Oktatási Központ jubileumi programsorozata mintegy két hete tart már, az érdeklődők a Fekete László erős embert is kis híján megríkató iskolatörténeti kiállítás mellett az elmúlt 50 évet feldolgozó játékos vetélkedőn is részt vehettek. A zárásra jövő szombaton kerül majd sor, akkor a gyermeknap apropóján sportos versenyt tartanak majd tanárok és szülők részvételével Ősiben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!