Fegyveres leszámolás - Beismerő vallomást tett a két gyanúsított (videóval)

A kedden Veszprémben történt emberölés kísérletének gyanúsítottjai beismerő vallomást tettek. A két férfit már a bűncselekmény napján elfogták a rendőrök. Tekintse meg videónkat a helyszínről és a fegyverről.

VMRFK

Kedden hajnali fél ötkor Veszprém Dózsaváros részén saját háza előtt adtak le több lövést kézi lőfegyverből egy férfira. A 40 éves helyi férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Forró nyomon, több szálon indult meg a nyomozás és néhány órával a bűncselekmény elkövetése után már a rendőrség látókörébe került a 26 éves veszprémi M. S. és a 26 éves olaszfalui S. T. A két férfit elfogták és előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol mindketten feltáró jellegű beismerő vallomást tettek. A gyanúsítottak által elmondottakat megerősítette tanúvallomásában a kedd este kihallgatott sértett is.

S. T.-t a támadás elkövetésével, míg M. S.-t a bűncselekményre való felbujtással gyanúsította meg a rendőrség. A nyomozás jelenlegi adatai alapján a bűncselekmény elkövetésének oka az M. S. és a sértett közötti korábbi konfliktus volt. A két félnek családi vonatkozású elszámolási vitája volt egymással. Ezt nevezte meg okként M. S., amiért barátját – a sértettet személyesen nem ismerő – S. T-t az emberölésre felbujtotta.

 



A nyomozás adatai szerint M. S. mutatta meg S. T-nek haragosa házát, illetve adta neki a maroklőfegyvert. A felbujtással gyanúsított férfi azt állította barátjának, hogy haragosának sok pénze van, amelyet a bűncselekmény elkövetése után majd megszereznek és azon megosztoznak.

A vallomások szerint S. T. egyedül ment tegnap hajnalban a házhoz. Becsengetett, majd az utcára kiérkező sértettre többször rálőtt. A férfit négy lövés érte, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés kísérlete miatt folytat az ügyben büntetőeljárást. A rendőrség előterjesztést tesz az őrizetben levő két gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!