Itt a parádé ideje!

Pápa - Két napig szólt a megszokott, parádés köszöntés, a „halihó” az Esterházy kastély környékén és a Várkert hűs fái alatt. A Pegazus Színház a hét végén tartotta a hatodik gyermekfesztiválját, amit idén a barokk jegyében rendeztek meg.

Nagy Imre

 

Péntek délután gyermekalkotókat díjaztak, akik az évad legemlékezetesebb pillanatait örökítették meg. Nekik szólt a Rigócsőr király című díszelőadás is. Az est beálltát követően tűzzsonglőrök és a fényudvar varázsolta el a közönséget. Ezer gyertya világánál indultak el a legmerészebbek a Várkert titokzatos, sejtelmes, sötét fái közé, hogy teljesítsék az éjszakai bátorság- és ügyességpróbát.  A versenyzők nem sokat pihenhettek, hiszen szombaton délelőtt már parókát, legyezőt és álarcot készítettek a kastély udvarán, majd a grófi pár vendégeiként, azok hintóját követve indultak a várkerti színpadhoz. Itt került sor az ünnepélyes megnyitóra, ahol Unger Tamás alpolgármester gondolatait követően gróf Esterházy Ferenc és felesége megadták az engedélyt a Pegazus Parádé megnyitására. Móka, kacagás, izgalom, dal, tánc, ezer titok, és számtalan játék tette emlékezetessé a napot. 

 

 

A produkciók közt a Zabszalma együttes lemezbemutató koncertje, a Pegazus Hetet egy csapásra bábjátéka, az izgalmas nemesi hétpróba és a Ládafia Bábszínház előadása szerepelt. A gyerekek minden sikeres próba, jól teljesített feladat alkalmával petákot kaptak, amit aztán a Meseboltban játékokra és más hasznos ajándékokra válthattak. Legalább ekkora sikert arattak a kísérő programok is: a fák hűvösében régi és legújabb kori játékokat próbálhattak ki a vállalkozó szelleműek, miközben szüleiket a szülőmegőrző sátorban hagyták.  A kétnapos parádét este hatkor Kaballó és a Csacsogányok interaktív, játékos koncertje zárta.  A rendezvény sikerét elsősorban a profi társulat színvonalas munkája, a város önkormányzata és számos támogató segítette elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!