Vadmalac cumisüveggel

Veszprém – A Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark munkatársa helyettesíti a kis vadkan anyját, akit állatvédők találtak Balatonalmádiban és vittek be az állatkertbe.

Németh F. Bernadett

Marokháziné Katit nem kell bemutatni az állatrajongóknak: híresen nagy szerelmese az állatoknak, s otthonában többet is felnevelt. Legutóbb Szását, a tigriskölyköt, aki azóta büszke hímmé cseperedett.
Kati Gusztinak nevezte el a kis kanmalacot.



Kétóránként cumiból eteti kecsketejjel. Éjjel is, hiszen egyrészt a vaddisznók éjjeli állatok, másrészt a megtalált kicsike még csak egy hetes. Három-négy hetes koráig neveli majd állatkerti gondviselője.

A vadmalac belakta Katiék házát, evés után szinte rögtön el is alszik Kati ölében, de azért a kertbe is kijár – természetesen túrni. Még nem végez akkora pusztítást, mint ötven-hatvan kilós rokonai, de azért egy hetéhez és 1,2 kilójához mérten szép kis lyukat túr a gyepbe. No meg játszani is szeret, de óvatosan közelítsek, figyelmeztet Kati, mert már megvannak a kis agyarai és harap is.



No de jól is van ez így: legyen annak privilégiuma a játék, simogatás, aki kétóránként vigyázban áll mellette. A szerető gondoskodásnak köszönhetően Guszti  szépen gyarapodik.

Kati két vadmalacot már felnevelt otthon, mindkettő az állatkertbe került, majd az erdészethez. Kati hamarosan egy specialistával találkozik, aki sikeresen szoktatott vissza emberi környezetből vaddisznókat a kondába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!