A megyei Prima-díj jelöltjei

A Vállalkozók Országos Szövetségének Veszprém Megyei Szervezete Veszprém Megyei Prima-díjakat ad át a megye kiemelkedő művészei, alkotói, tudósai, neves sportolói, a közművelődésben kiemelkedő munkát végző szakemberek számára.

Napló Online

Az elismerést a tíz jelölt közül négyen kaphatják meg a megyeháza dísztermében november 11-én 18 órakor kezdődő gálaesten.

A jelöltek közül hármat a kuratórium választ, egyet pedig a megye lakossága. Szavazni az újságból kivágott szelvényen, levélben, telefonon és sms-ben lehet. A Naplóban talált szelvényt küldjék be címünkre: 8201 Veszprém, pf.161. A borítékra írják rá: Veszprém Megyei Prima-díj 2011. Szavazni a 06(91)331-033-as emelt díjas telefonszámon is lehet.

Küldjön sms-t a 06(91)331-033 számra, az üzenetbe írja be a PRIMA szót, majd az ön által támogatni kívánt versenyzô kétjegyű(!) sorszámát (pl. PRIMA03)! Az 06(91)331-033-as számot, és a telefon nyomógombjainak segítségével adja meg a kiválasztott versenyző kétjegyű(!) sorszámát. A hívás díja 76Ft+áfa=95 Ft Technikai háttér: Studio10, info: 06(1) 220-6052.



Szavazni október 2-án 24 óráig lehet a következő Veszprém Megyei Prima-díjjelöltekre:
01. Albócziné Ábrahám Gabriella (Magyar Építészet kategória);
02. Géczi János (Magyar Irodalom kategória);
03. Jokesz Antal (Magyar Képzőművészet kategória);
04. Kabóca Bábszínház (művészeti vezető Székely Andrea, Magyar Közművelődés kategória);
05. Kellei György (Magyar Sajtó kategória);
06. Kováts Péter (Magyar Közoktatás kategória);
07. dr. Pósfai Mihály (Magyar Tudomány kategória);
08. dr. Szabó Éva (Magyar Tudomány kategória);
09. Udvardi Erzsébet (Magyar Képzőművészet kategória);
10. Veszprém Táncegyüttes (művészeti vezető Molnár Gábor, Magyar Közművelődés kategória).


Lapozzon, és tekintse meg a jelölteket!

OLDALTÖRÉS: A megyei Prima-díj jelöltjei


Albócziné Ábrahám Gabriella
építészmérnök


Albócziné Ábrahám Gabriella
építészmérnök


Albócziné Ábrahám Gabriella
építészmérnök

Ábrahám Gabriella 1965-ben végzett építészmérnökként.  Veszprémben 1972 januárja óta él. Előbb a Veszprémtervnél, majd a Pannontervnél dolgozott, önálló tervezőirodáját 15 éve nyitotta meg. Számtalan munkájára büszke tehetséges kollégáival együtt. Veszprémben közreműködött a Toborzó utca 10. szám alatti ház helyreállításában, az Úrkút utcai lakóházak újjáépítésében, a felsőörsi zenei szakkollégium létrehozásában, a balatonfüredi Innovációs Irodaház felépítésében, a veszprémi Dózsa iskola, valamint az alsóörsi református templom felújításában. Ezeken kívül még sok családi ház és középület tervezése fűződik a nevéhez megyénkben és szerte az országban. 

Géczi János költő,
a Pannon Egyetem tanszékvezető docense

Géczi János 1954-ben született Monostorpályiban. A szegedi József Attila Tudományegyetemen kutatóbiológusként végzett, majd Veszprémben telepedett le, ahol a rendszerváltásig az Országos Oktatástechnikai Központ szerkesztőjeként dolgozott. Oktatómunkáját a budapesti Képzőművészeti Egyetemen kezdte, majd a Pécsi Tudományegyetem művelődéstörténészeként tanított. Jelenleg a  Pannon Egytem MFTK tanszékvezető docense. Első könyvei egyikével, a Vadnarancsok szociográfiával berobbant az irodalmi életbe. Az egykori Vár ucca 17. szerkesztőjeként a veszprémi művelődéstörténet alapkönyveit adta ki. Költői tevékenységéért Artisjus-díjat, majd József Attila-díjat kapott.


Jokesz Antal
veszprémi fotográfus, képzőművész

Jokesz Antal 1952-ben született Devecserben. Első önálló kiállítása 1976-ban volt Budapesten. 1978-tól 1983-ig a budapesti Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója támogatásával alkot. 1979-ben a Prix Air France  Ville de Paris ösztöndíj keretében elnyeri Párizs polgármesterének díját. 1983-tól tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének. 2002-ben Balogh Rudolf-díjat kap. Kézi festéssel, majd digitálisan is színezett fotóit Moszkvától Lisszabonig tucatnyi külföldi galériában és múzeumban kiállították. Munkássága alapján a magyar fotóművészet iskolateremtő alkotói közé sorolják. Veszprémben él, jelenleg a város internetes megjelenésével foglalkozik, illetve fotográfiát tanít Budapesten.

Dr. Pósfai Mihály
akadémikus, a Pannon Egyetem professzora

Geológiát tanult az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, majd ugyanitt ásványtanból doktorált. Ezután Stockholmban, majd négy évig az Egyesült Államokban, végül Cambridge-ben kutatott. 1994 óta a Pannon Egyetem oktatója. A kristálytan, ásványtan, geokémia, mikroszkópos módszerek témakörébe tartozó tárgyakat oktat. Az MTA Veszprémi Területi Bizottságának tudományos titkára. Kutatói munkája a környezeti ásványtan két különböző területére terjed ki: az élőlényekben lévő mágneses kristályok képződését és lehetséges alkalmazásait vizsgálja, illetve a légköri aeroszolrészecskék tulajdonságait, éghajlati hatásait tanulmányozza. 2010-ben az MTA levelezô tagjává választották.

Dr. Szabó Éva,
a megyei kórház centrumvezető főorvosa


Udvari Erzsébet,
badacsonytomaji festőművész

„1929-ben december 27-én születtem, a karácsonyi fények harmadnapján. Talán már akkor eldöntötte a Jóisten, hogy festő legyek. A melléknevem sokszor az, hogy a fény festője, ami nagy megtiszteltetés” – vall önmagáról. Bajáról a Budapesti Képzőművészeti Főiskolára került, ahol Bernáth Aurél növendéke lett. 1953-ban rajztanári diplomát szerzett, mégsem a tanítás, hanem a Balaton vált élete központi élményévé. „1958-ban láttam meg a Balatont, szép kora őszi délután volt, amikor a vonatablakból kinézve mint egy hatalmas, végtelen fénylő csoda jelent meg előttem. Egész további életem, festői pályám alakulását meghatározta ez a látvány.” Badacsonytomaj fél évszázada szeretett otthona.


Veszprém Táncegyüttes
(Molnár Gábor)

A Veszprém Táncegyüttes 1974-ben alakult, eddig közel 1700 előadást tartott, amelyekkel kivívta a közönség és a szakma elismerését. Számos díjat nyert rangos hazai fesztiválokon és külföldi versenyeken színvonalas produkcióival. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának valamennyi elismerését elnyerte. A Veszprém Táncegyüttes számára fontos az eredeti táncok és szokások elmélyült tanulmányozása és igényes színpadra állítása, továbbá ezek átadása a fiatalok számára. Molnár Gábor művészeti vezetô hangsúlyozza, óriási megtiszteltetés számukra ez a jelölés, és köszönet illet mindenkit, aki a 37 év alatt közreműködött az együttes életében, legyen az táncos, zenész, vezető, szülő vagy barát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!