Füvesíteni kell az almádi strandot

Balatonalmádi - A polgármester módosító javaslatával elfogadták az alapellátásban érdekelt szolgáltatókkal kötendő szerződést, és további nyolc millió forintos pótelőirányzatot szavaztak meg a képviselők a Wesselényi stranddal kapcsolatos munkákra.

Halmos György

A szerződéssel kapcsolatos napirendi pont tárgyalásakor Keszey János polgármester azt javasolta, hogy a rezsiköltséget a szerződésben szereplő 50 ezer forint plusz áfa helyett bruttó 50 ezer forintba határozzák meg.

Dr. Dávid Gyula szerint ez félmilliós támogatást jelent a háziorvosi praxisoknak, az egészségügyi központot működtető kft. ugyanis áfa alany. A szerződéssel kapcsolatban ugyanakkor elhangzott, hogy az alapvetően kölcsönösen elfogadható. A polgármester Bálint Sándor képviselő kérdésére elmondta, hogy a kft. ügyvezetője a keddi tárgyaláson nem volt ott, a módosításáról nem biztos, hogy tud, úgy gondolja viszont ennyi kompromisszum még belefér.

Pandur Ferenc képviselő szerint az üzemeltetési költségekkel eddig is folyamatosan gond volt, be kellett volna építeni a szerződésbe, hogy egy év tapasztalatai után, ha szükséges újratárgyalják a szerződés ezen pontját. Dávid Gyula megemlítette, ha aránytalanok lesznek a költségek, a szerződéseket felül kell vizsgálni. A testület elfogadta, hogy 8 millió 750 ezer forintot biztosítanak a Wesselényi strand felületének rendbetételéhez. Ahhoz, hogy a strand keleti területének füvesítése a szezonra kész legyen kompromisszumokat kellett kötni, a rövid határidő miatt ezt a minőség sínylette meg.

Az ősz folyamán a füvesített felület kétharmadának rehabilitációját kell elvégezni. Pandur Ferenc képviselő a vita kapcsán azt hangoztatta, hogy valaki mulasztott, ha rövid időn belül ekkora összeget kell költeni a füvesítésre. Személy szerint nem támogatja a döntést, mert drága. Boros László arról beszélt, hogy megérti Pandur Ferenc aggodalmait, de kényszerhelyzetben vannak, a jövőben sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani az ellenőrzésre. Szabó Zoltán arról beszélt, hogy nem támogatja, de megszavazza a pótelőirányzatot, az iránt érdeklődött, terhel-e valakit felelősség? "Észbontóan sokat költünk a strandra, de kevés látszik belőle, a fele strand most is úgy néz ki mint, mint egy építési terület." A polgármester arról beszélt, hogy a kertészeti munkákat végző cégnek is vannak garanciális feladatai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!