Illegális gyorsulók rendőri kontroll alatt

Csesznek külterületén, a 82-es számú főútvonal két éve felújított, kiváló minőségű aszfaltburkolattal ellátott útszakasza közkedveltté vált a motorosok körében.

Napló Online

A több kilométeren keresztül kanyargó szerpentint  nagy létszámmal keresték fel a motorosok az olykor spontán szerveződő illegális gyorsulási versenyek miatt.

A kétkerekű járművek tömeges megjelenése, az eszeveszett száguldozás, a gépek bőgésével járó hanghatás már a kirándulók, pihenők, és a község lakosainak a nyugalmát is megzavarta, nem beszélve az általuk teremtett balesetveszélyes közlekedési szituációkról. A lakosság észrevételeit a község polgármestere levélben fogalmazta meg a Veszprémi Rendőrkapitányság felé.

Erre reagálva a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedés-biztonsági akciót szervezett a Veszprém Megyei Rendőr–főkapitányság és a Komárom Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével. Az ellenőrzéseket július-augusztus hónapban összesen 104 rendőr, 936 órában hajtotta végre. Az egész hétvégét felölelő, folyamatos rendőri jelenlét mellett zajló akció során a motorosok igazoltatása és a gépjárművek ellenőrzése mellett a sofőröknek baleset-megelőzési szóróanyagot is osztottak az egyenruhások. Összesen 283 motorost és motorkerékpárt vontak ellenőrzés alá, melyből 19 fővel szemben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, gyorshajtás, érvénytelen hatósági engedély vagy jelzés; engedély nélküli átalakítás; rendszámtábla helytelen felszerelése és egyéb közlekedési szabálysértés miatt. Ittas járművezetővel szemben intézkedést nem kellett kezdeményezni.

A végrehajtott ellenőrzések pozitívan befolyásolták a balesetek számának alakulását, a Bakonyt átszelő főúton, 2011. évben nem történt motoros baleset ezen az útszakaszon, míg 2009-ben három is bekövetkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!