Karácsonyra kinyit a Dózsa téri bevásárlóközpont

Veszprém – Hivatalosan is megtörtént a munkaterület átadása a leendő Dózsa téri bevásárlóközpont építkezési területén – jelentette be Schmidt István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője a keddi helyszíni sajtótájékoztatón.

Szausev Xénia

Reggeltől estig dolgozik a kivitelező, hogy tartani tudja magát az önkormányzattal is megállapodott határidőkhöz. Vagyis, hogy az áruház (az út átépítésével, parkolókkal) a Penny Market részleggel idén november 15-ig elkészül, valamint (a Pennyvel kötött szerződés szerint) decemberre megnyit.

Schmidt István elmondta, a tervek szerint már a jövő héten elkezdődhetnek a Dózsa tér átépítésével kapcsolatos út- és közműépítési munkálatok, melyek forgalomkorlátozással járnak: erről a lakosságot külön értesíti a hivatal. Somogyi István, a Swietelsky Magyaroszág Kft. főépítésvezetője elismerte, „nehézkesen indult a beruházás”, de azt reméli, egy hónap múlva már szerkezetkész lesz az épület.



– Jelenleg bontanak és földmunkákat végeznek a téren, ahol folyamatos az alapozás és a szerkezetépítés – tette hozzá. – Amennyiben az időjárás is engedi, minden határidőt tartani tudunk – fogalmazott Somogyi István, hangsúlyozva, a leendő áruház melletti terület, amely (többek között) a március 15-ei ünnepségek helyszíne, február közepéig elkészül. A csaknem félmilliárd forintos fejlesztés teljes befejezése a Dózsa téren emlékművel, térburkolattal és parkosítással elvileg 2012. február 28-ig készül el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!