Milliókat csalt ki az olasz amorózó

Pápa - Mesés örökség előtt álló üzletembernek adta ki magát egy olasz férfi, aki két lábbal tiporta a nők szívét. Másokat is sorozatban átvágott. Tavasz óta előzetes letartóztatásban várja ügye lezárását. Az olasz származású Francesco F. tavaly júniusban bukkant fel Pápán, ahol hamarosan meghódított egy 23 éves hölgyet.

Mátételki András

A fiatalok annyira egymásba szerettek, hogy pár hetes együttjárás után a drága ruhákban, márkás sportkocsikkal járó férfi brillköves gyűrűt húzott szíve választottjának a  kezére. A családnál is bevágódott, ugyanis elmesélte, hogy szép összeggel támogatják otthonról, és csodálatos örökség vár rá. Részletesen beszélt a különböző vállalkozásairól, amikről azt mondta, hogy jelenleg bizonyos kiadásait átmenetileg nem tudja fedezni, ezért kér kölcsönt a családtól.

A 28 éves, jó megjelenésű férfiban megbíztak, s egymás után adták át neki a milliókat. (A szülők  ismerőseiktől is kértek kölcsön jelentősebb összegeket, hogy egyengessék a vőlegény üzleti életét.) Fél év leforgása alatt 18 és fél millió forintot csalt ki a jóhiszemű családtól. Nemegyszer olasz "szerződéseket", leveleket mutatott meg, de mivel senki nem beszélte a nyelvét, na meg megbíztak benne, nem lett gyanús a férfi.

Időközben a kedvese áldott állapotba került, mire a férfi közölte vele: kihűlt a kapcsolatuk. Házasság helyett lelépett a csaló, ekkor tett feljelentést a család. A leendő anyuka nem nyugodott bele, hogy rútul átvágta vőlegénye, ezért magánnyomozásba kezdett.

Sikerült eljutnia egyik ismerősükön keresztül F. volt győri barátnőjéhez, akitől meglepő dolgokat hallott. Nevezetesen, hogy a "fiú" valójában szegény család sarja, aki még a szüleit is becsapta, amikor azzal a mesével vetetett fel velük kölcsönt és húzott ki belőlük pénzt, hogy agydaganata miatt műtétet végeznek rajta Magyarországon.

Nagy Ákostól, a pápai kapitányság bűnügyi osztályának a vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a drága ruhákat és a kocsikat a kicsalt összegekből fedezte. Hazájában már többször volt büntetve, így például lopás, hamisítás, csalás, orgazdaság, valamint nemi erőszak miatt. A csalót a fővárosban fogták el idén áprilisban, amikor a gyanúsított már egy újabb hölggyel élt élettársi kapcsolatban. Francesco F. a kihallgatásain tagadta a bűncselekményeit, s azt állította, hogy valójában voltak üzleti vállalkozásai, de azok nem jöttek be.

A főhadnagy elmondta még, az elmúlt fél évben kiderült, nem csak nőügyei voltak a férfinak. Több embert azzal csapott be, hogy megígérte: olcsón hoz be Olaszországból fagyigépet, motorkerékpárt, személygépkocsit, amelyekhez előlegre van szüksége. A pénz átvételekor látták utoljára...

Már arról is vannak adatok, hogy több környékbeli országban szélhámoskodott a férfi, ezért a pápai nyomozók jogsegélyszolgálat útján felveszik a kapcsolatot más államok hatóságaival.

A bonyolult eljárás miatt az ügyet csak hónapok múlva tudják lezárni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!