Balesetmentesen vezettek a kilométer-milliomos sofőrök

Veszprém - A Volán Egyesület által alapított "Balesetmentes közlekedésért" emlékérmet idén a Balaton Volán 24 munkatársa vehette át.

Tremmer Tamás

- Társaságunkkal szembeni egyik legfontosabb elvárás, hogy az utazóközönséget balesetmentes célba juttassuk. Szerencsére ennek az esetek döntő többségében eleget tudunk tenni. Azonban a tavalyi év visszaesést mutat az előzőkhöz képest.

Mindezt Csima László, a Balaton Volán vezérigazgatója mondta a kedden tartott házi ünnepségen, amikor a Volán Egyesület által alapított Balesetmentes közlekedésért emlékérmet adták át a társaság sofőreinek.

A vezérigazgató romló statisztikai adatokról számolt be. Tavaly 59 közúti balesetnek voltak részesei, amelyből 35 volt a saját hibás. Ez utóbbiakban 16-an könnyű, egy személy súlyos sérülést szenvedett. Szerencsére saját hibás halálos közlekedési balesetük évek óta nem volt! A balesetek megelőzése érdekében a sofőrök rendszeresen vesznek részt elméleti oktatásokon.

A Balaton Volán 276 autóbuszvezető munkatársa közül az idén 24-en vehették át az emlékérmet. 13-án 25. 0000-, hárman 50. 0000-, négyen 75. 0000 kilométernél többet vezettek balesetmentesen.

"Kilométer-milliomos" Hujber Ferenc és Csicsics László, 1,25 millión van túl Csapó Ferenc. A csúcstartó Derdák László, aki már 1,75 millió kilométert tett meg.

A Balaton Volán Zrt. a szolgáltatását 167 darab autóbusszal végzi, amiből 57 a helyi-, 110 darab a helyközi kocsi. A járművek tavaly 9,828 millió menetrend szerinti kilométert teljesítettek, ami a 2009-esnek a 96 százaléka. Az össz utasszám 26,859 millió volt, ami 5,37 százalékkal alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!