Minden maradt a régiben - A pápaiak ismét nem tudták átlépni saját árnyékukat

Pápa - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság zárómeccsén hiába szerzett vezetést a Pápa, a Ferencváros fordított, és végül megszerezte mindhárom pontot.

Sikos Gábor

Lombard-Ferencváros 1:2  (0:0)
Perutz stadion, 4200 néző V.: Fábián M. (Varga Zs., Viszokai).
Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S., Tóth G., Farkas A., Présinger - Horváth L., Ganugrava, Németh M.  - Lovrencsics, Marics - Ferenczi. Edző: Véber György. 
Ferencváros: Jova - Maróti, Klein, Balogh Z., Junior - Jovanovics, Morales, Józsi, Otten, Hakola  Pölöskey. Edző: Détári Lajos.
Csere: Morales h. Somalia 45., Maróti h. Abdi 72., Ganugrava h. Germán 83. perc.
Gólszerző: Marics 47., Somalia 55., Klein 74. perc.
Sárgalap: Pölöskey 8., Somalia 58. perc.

A mérkőzés elején a Ferencváros próbálta meglepni vendéglátóját, már a pápai térfélen letámadtak. A kezdeti meglepődöttség után kijöttek kapujuk elől Véber György tanítványai, és az 5. percben már veszélyt is okoztak Jova kapuja előtt, de Lovrencsics kapusról kicsorgó beadását a védőbe bombázta Marics.   A 11. percben jött a válasz, Maróti tekert mellé egy szöglet utáni lecsorgó labdát. Labdavesztései után visszaállt a Fradi, nem hagyta, hogy nagy terület maradjon a Pápa előtt, amely így csak pontrúgásból tudott veszélyeztetni. A 25. percben Ganugrava szögletét Lovrencsics csúsztatta a rövidről a kapu mellé. A 30. percben Hakola távoli lövését kellett kiöklöznie Szűcsnek. A 34. percben Otten is megpróbálkozott hasonlóval, de az ő kísérlete nem talált kaput. A félidő hátralévő részében mezőnyben folyt a játék, sok kemény összecsapással tarkítva. A szünetben változtatott Détári Lajos, de ez nem hozta meg a várt hatást, hiszen a 47. percben Marics szelídítette meg a labdát, egy csellel elküldte védőjét, és laposan ballal kilőtte a jobb sarkot, 1:0.

Az 50. percben Pölöskei próbált meg egy látványos kapáslövéssel egalizálni, de Szűcs leért a jobb alsóba tartó labdára.

Az 54. percben aztán már a rutinos kapus sem tudott menteni, egy jobb oldali akció végén Hakola adott középre, a csereként beállt Somalia pedig, mivel védője elcsúszott, könnyedén bólintott a kapuba, 1:1.

Az egyenlítés után nekibátorodtak a vendégek, és próbálták kihasználni  góljuk okozta sokkot.  A Pápa szép lassan magához tért, a 69. percben Ganugrava szöglete Marics elé pattant, aki fektében kapura lőtt, de Jova nagyott védett. Egy perccel később Szűcs is bemutatott egy bravúrt, miután a védők közül kilépő Pölöskey ziccerét mentette szögletre.

A 74. percben a Ferencváros végezhetett el szabadrúgást a Lombard 16-osának bal sarkából, a beívelés Klein fejét találta meg, a játékos pedig a bal felsőbe bólintott, 1:2.

A hátralévő időben még mindent egy lapra feltéve támadott a Lombard, de rendre hiba csúszott az akcióikba, a Fradi pedig ott próbálta csalni az időt, ahol csak tudta.

Véber György: - A vezetés után hibáztunk, pedig megbeszéltük a dolgokat. Az egyenlítést követően az FTC volt fölényben, de a vereség ellenére gratuláltam játékosaimnak.

Détári Lajos: - Három vereség után jó szívvel nyilatkozom. Úgy érzem, jó meccset láthatott a közönség. Minden résztvevőnek gratulálok.

 

A forduló többi NB I-es eredménye

Debrecen-Győri ETO 2:0 (1:0), 9 ezer néző. G.: Simac 21., Kulcsár 55. perc.
Videoton-Kecskemét 0:2 (0:0), 3 ezer néző. G.: Radanovics 57., Szavics 67. perc.
Kaposvár-Bp. Honvéd 2:2 (1:2), 3 ezer néző. G.:Perics 44., Pavlovics 55., ill  Danilo 8., 35. perc.
Diósgyőr-Pécs 4:0 (2:0), 9 ezer néző. G.: Budovinszky 30., Tisza 36., 74., Gallardo 51. perc.
Paks-Szombathelyi Haladás 3:2 (1:0), ezer néző. G.: Hrepka 35., Böde 53., Sifter 55., ill. Vujovics 48., Nagy 68. perc.
Újpest-Zalaegerszeg 4:2 (2:1), 2500 méző. G.: Rajczi 6., (11-esből) 65., Simon 23., Markovics 69., ill. Kamber 61., 76. perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!