Mi lesz a Hemo sorsa?

Veszprém - Sokan kiváncsiak, mi lesz a veszprémi Helyőrségi Művelődési Otthon (Hemo) sorsa. A kérdés részletei még nem tisztázottak, a város azonban a továbbiakban is működteti az intézményt.

Balla Emőke

A Honvédelmi Minisztérium költségtakarékossági megfontolásokból felszámolja a HM Bessenyei György Kulturális és Üdültetési Közhasznú Nonprofit Kft.-t. Mivel a Nonprofit Kft. a vidéki művelődési központok üzemeltetője, a jövő év elején esedékes és várható felszámolás érinti a veszprémi Helyőrségi Művelődési Otthont is.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent elkövet annak érdekében, hogy az épület jelenlegi funkcióját megtartsa, és amennyiben arra lehetősége nyílik, fenntartóként és tulajdonosként is szerepet vállal, mondta Porga Gyula  polgármester. Hangsúlyozta: a városban és a Hemo falai között működő művészeti csoportok, civil szervezetek értékteremtő és magas színvonalú közösségépítő foglalkozásai kiemelten fontosak a városvezetés számára. A Hemo épületében továbbra is szeretnének teret biztosítani a jelenleg is ott tevékenykedő csoportoknak.

A polgármester levelet küldött a Hemoban működő egyesületek, civil szervezetek vezetőinek. A polgármesteri hivatal munkatársaival való egyeztetés célja, hogy feltárják: milyen helyiség igényei vannak az egyesületeknek, az épület milyen kihasználtságával lehet tervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!