Tisztelet a hősöknek

Veszprém - A megyeszékhely temetőiben nyugvó katonákra emlékeztek szerdán gyertyagyújtással és koszorúzással a veszprémi helyőrség alakulatai.

Szabó Péter Dániel

Zentai László alezredes, az MH 54. Veszprém Radarezred megbízott parancsnoka elmondta, az Alsóvárosi temetőben, valamint a Vámosi úti és a Dózsavárosi sírkertben tisztelegtek az elhunytak emléke előtt. A sírok egyébként a veszprémi önkormányzat, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a helyőrség közös összefogásával újulnak majd meg a közeljövőben.

Az ünnepség előtt lehulott faleveleket gyűjtő katonák láttán Zentai László hozzátette, a sírok gondozásárt természetesen a radarezred felel.


 
Az Alsóvárosi temetőben, ahol az egykori veszprémi hadikórházban elhunyt, körülbelül háromszáznyolcvan magyar és külföldi katona nyugszik, Szécsi Ferenc plébános, kisegítő tábori lelkész, valamint Szabó György alezredes, református tábori lelkész osztotta meg gondolatait a megjelent katonákkal.

Ezt követően a már említett radarezred képviselője mellett az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka, Szücs József mérnökezredes, valamint Huszár Péter alezredes, az MH Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnok-helyettese helyezett el koszorút a temetőben található emlékműnél. Természetesen az emlékezés és tisztelet jeleként a megjelent katonák is gyertyát gyújtottak a síroknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!