A hipermarketek több adót fizetnek jövőre Füreden

Balatonfüred - A képviselő-testület legfeljebb az infláció környékén emelte a helyi adókat, egyedül a hipermarketek működtetőinek nyúlnak mélyebben a zsebébe.

Győrffy Árpád

A dr. Bóka István vezetésével lezajlott keddi ülésen egy tartózkodás mellett elfogadták, hogy az iparűzési adó marad két százalék januártól. A nem lakásnak minősülő üdülőingatlanok adója három területi kategóriában 465-ről 480, 695-ről 715, 1150-ről 1185 forintra emelkedik négyzetméterenként. A vendéglátó-ipari üzletek és kereskedelmi szálláshelyek adója 825-ről 850 forintra, az irodáké 710-ről 730-ra, a műhelyeké, garázsoké 420-ról 430 forintra, az önálló pincéké 465-ről 480 forintra nő négyzetméterenként.

Igazi változás a kereskedelmi üzletek esetében lesz. Az Aszófői, Bajcsy-Zsilinszky és Arácsi úttól északra fekvő részen egységesen 850 forint lesz a négyzetméterenkénti mérték. Az ettől délre eső részen ugyanennyit fizetnek a 500 négyzetméternél kisebb üzletek tulajdonosai, miközben  az ennél nagyobb üzleteknél 1650 forint lesz a négyzetméterenkénti adómérték.

A képviselők úgy döntöttek, hogy a Széchényi szakképző iskola jövő júliustól kilép a megyével közös  szakképzés-szervezési társulásból (TISZK). Szabó Lajos, a művelődési osztály vezetője elmondta, hogy hétfőn megszületett a döntés a Pannonhalmi Bencés Apátságnál az intézmény jövő nyári átvételéről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!