Felfüggesztés zugírászat gyanúja miatt

Budapest - A parlament mentelmi bizottsága dr. Horváth Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlésnek.

Napló

A fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését úgynevezett zugírászat miatt, közvádas ügyben kérte ki az legfőbb ügyész - tájékoztatott Rubovszky György, a testület kereszténydemokrata elnöke kedden, aki beszélt arról is, hogy Horváth Zsolt esetében egyhangú döntés született.

Horváth Zsolt érdeklődésünkre azt hangsúlyozta: a bizottságtól kérte mentelmi jogának felfüggesztését, hogy tisztázni tudja magát a felhozott vádak ellen.

- Az eddig megismert adatok azt a véleményét támasztják alá, hogy az ügyészség vizsgálata ténybeli tévedésen alapul. Közölte, a parlament pénteken dönt arról, hogy felfüggeszti-e a mentelmi jogát.

A feljelentést 2010 májusában tette dr. Bősze Ferenc ügyvéd, aki nem tett mást, mint megküldte az ügyészségre a 2008-ban megjelent, Horváth Zsolt kistérségi társulásokkal kötött szerződéseivel kapcsolatos cikket. Ebből egyértelműen kiderült, hogy  bűncselekmény alapos gyanúja áll fenn - mondta. - Jogi tanácsadást, okirat szerkesztést csak ügyvéd végezhet megbízással, vagy jogtanácsos munkaszerződéssel, az betéti társaság beltagjaként nem végezhető. Erre a bt. alapításakor  a cégbíróság is figyelmeztette, ennek hatására a tevékenységi körből ki is vette - így bejegyezhető lett a cég - ugyanakkor az ennek végzésére irányuló szerződéseket megkötötte a társulásokkal.  Üzenetértékű a mentelmi bizottság  döntése - fogalmazott az ügyvéd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!