Ötször ötszáz adag meleg étel

Pápa - Voltak, akik egy tállal, többen számos éthordóval érkeztek. Páran helyben elfogyasztották, a többiek hazavitték a meleg ételt, amihez egész héten hozzájuthatnak a rászorulók.

Nagy Imre

Hosszú sor kígyózik a pápai piacon, ahol a nyíregyházi Bige Holding Csoport tagvállalata, a Nitrogénművek Zrt. szervezett ételosztást. Nem csupán Pápa az egyetlen ilyen helyszín, a karácsonyi ünnepek idején Nyíregyházán és Szolnokon, valamint Veszprémben és Várpalotán is hasonló módon segítenek az egyedülállókon és a hátrányos helyzetű családokon.

- Az ételosztás egész héten tart. Aki úgy érzi, hogy rászoruló, akinek jól esik egy tál meleg étel, az itt van. A vállalkozó támogatása az önkormányzat segítségével jut el mindazokhoz, akik ezt igénylik. A napi ötszáz adag ételt a Nátus-konyha főzi az adományból, a Családsegítő Szolgálat és az Alkohol- és Drogsegély Ambulancia munkatársai segítenek az osztásban, ami minden nap fél tizenkettőtől egy óráig tart - tájékoztatták lapunkat a szolgálat munkatársai.

A konyha nap mint nap mást főz. Hétfőn pörkölt, kedden gulyásleves volt a kínálat. A sorba beállók előbb regisztrálnak, amennyiben több adagot visznek, a családtagok neve is rákerül a papírra. Azt is megtudtam, hogy az ételért jelentkezők mintegy nyolcvan százaléka ismert a szolgálat munkatársai előtt, hiszen a város szociális hálója teljes lefedettséget biztosít. Így nem fordulhat elő, hogy az is részesül az adományból, aki nem rászoruló.

 

A Bige Holding Csoport tagvállalatai a magyar vegyipar és műtrágyapiac meghatározó tagjai. Egyikük, a pétfürdői Nitrogénművek Zrt. 2011-ben ünnepli fennállásának 80., a szolnoki Bige Holding Kſt. pedig 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból a Bige Holding Csoport kiemelt figyelmet fordít arra, hogy eredményes működéséből segítse a telephelyein és azok vonzáskörzetében élő rászoruló családokat és egyedülállókat. Ezzel a felajánlással szeretné szebbé tenni nehéz sorsú embertársaink ünnepét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!