Támogatják a képzést - Megyei cigány kisebbségi közmeghallgatás

Veszprém - Eredményesnek értékelte a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elmúlt egy évben végzett munkáját Babai János.

Győrffy Árpád

A testület elnöke a minap szűk körben megtartott közmeghallgatáson értékelte saját teljesítményüket. Előtte módosították az idei költségvetésüket. Ennek keretében döntöttek arról is, hogy a várható pénzmaradványból 324 ezer forintot átvisznek a jövő évre, hogy abból képzést szervezzenek a kisebbségi képviselőknek, és segítsenek a Gandhi gimnáziumban tovább tanulni akaró tehetséges fiataloknak.

Beszámolójában Babai János elmondta, együttműködési szerződést kötöttek több szervezettel, például a Veszprémi Főegyházmegyével, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia roma pasztorációs bizottságával és a megyei büntetés-végrehajtási intézettel. Ötven gyermeket üdültettek Fonyódligeten az Országos Roma Önkormányzat által szervezett táborban, bekapcsolódtak a nagyvázsonyi megyei cigány kulturális nap szervezésébe, több helyi cigány kisebbségi önkormányzat kulturális rendezvényéhez támogatást adtak, részt vettek a népszámlálást előkészítő kampányban. Be akartak kapcsolódni a bírósági ülnökök jelölésébe is, de itt nem jártak sikerrel, mert határidő után érkezett meg a jelölt erkölcsi bizonyítványa.

Babai János bejelentette, 13-án kisebbségi önkormányzati fórumot tartanak a tagságnak és más érdeklődőknek minisztériumi és kormányhivatali szakértők részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!