Válságban összefogott a település

Ősi - Ideális esetben áprilisra zárulhat le a kistelepülés adósságrendezési eljárása, s akkor új lehetőségek nyílhatnak meg Ősi előtt. Addig azonban válságköltségvetést készít a Kotzó László polgármester vezette képviselő-testület.

Szabó Péter Dániel

- Az előző évhez hasonlóan 2012-es esztendőre is válságköltségvetést kell készítenünk, csak a kötelező feladatokra lesz pénz - mondja Kotzó László polgármester, majd hozzáteszi, ha tavasszal véget ér az adósságrendezési eljárás, akkor új lehetőségek nyílhatnak a település előtt. A civil szervezetek támogatása mellett lehet például önkormányzati forrás az uniós pályázatok önrészére is.

A civil összefogás révén fejlődik a Várpalota szomszédságában fekvő község. Az elmúlt hónapokban többek a helyi szervezetek, vállalkozók, s nem mellesleg ősi polgárok jóvoltából valósultak meg különböző programok, s fejlesztések. Az Ősi közepén található Kiridó-árok például 40 esztendeig volt elhanyagolt állapotban, a víz tavaly már elárasztotta a környéken lévő több száz házat is. - Sikerült orvosolnunk a problémát, a megyei védelmi bizottságtól kapott 450 ezer forint mellett Nyitrai József geodéziai mérései, valamint Grund Attila és Simon Róbert helyi vállalkozók jóvoltából. A közel 600 méter hosszú Kiridó-árok gépi és emberi erővel történő megtisztítása körülbelül egy hónapig tartott - mondja a polgármester.

Közben a község határában fekvő Séd-Nádor csatorna kotrási munkálatai is zajlanak a vízügyi igazgatóság segítségével. Az iszapban lerakódott nehézfém-vegyületek mentesítése rövidesen véget ér, jövőre pedig a tervek szerint a községen belül található Malom-csatorna kotrása is megvalósulhat. - A belvízveszély miatt a vízelvezető árkok megtisztítása is folyamatos, a közmunka-programban foglalkoztatott két emberünk mellett akadnak, akik térítés nélkül dolgoznak - jegyzi meg Kotzó László.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!