Bizottsági döntésre várnak az egészségcentrum kondigépei

Veszprém - Lezárult a jegyzői vizsgálat a Jutasi úti egészségcentrum ügyében. Ebből kiderül: jogszerűtlen volt Stigelmaier Józsefné fideszes képviselő próbálkozása, hogy egy másik körzet másik intézményébe viszi át az egészségcentrum kondigépeinek egy részét.

Szausev Xénia

A botránnyá dagadt lakótelepi történet tavaly decemberben robbant ki, egyesek irigységet, féltékenységet véltek felfedezni a fideszes képviselő asszony kezdeményezésének hátterében. A centrum ugyanis pár évvel ezelőtt a körzet korábbi képviselője, az SZDSZ-es Hidasi Ferenc támogatásával jött létre, és a két képviselő köztudottan nem szimpatizál egymással. Stigelmaier Józsefné az őt ért vádakat határozottan visszautasította, és végig kiállt álláspontja mellett (vagyis, hogy semmilyen jogszabályba nem ütközik az elképzelése), annak ellenére, hogy tévedésére Paulik Györgyné, a centrum vezetője mellett közéleti szereplők is felhívták a figyelmet: az eszközök elszállításához önkormányzati döntés szükséges.

Ezt támasztja alá az ügyben indított vizsgálat is, amelyről dr. Mohos Gábor jegyző lapunknak úgy nyilatkozott: a gépek önkormányzati tulajdonban vannak, azok sorsáról, elszállításáról képviselő nem dönthet, sem választókerületen belül, sem azon kívül. Ez a döntés bizottsági hatáskörbe tartozik ugyanis, az eszközöket a város a Jutasi út 61. számú társasháznak adta ingyenes használatba.

Paulik Györgynétől megtudtuk, céljuk, hogy a központ tovább működhessen, ezért egyesület létrehozását tervezik, és már keresik az új, ideális helyet maguknak.

A társasház viszont január 31-i hatállyal felbontotta az egészségcentrum bérleti szerződését.

A polgármester az érintettekkel közösen keresi a megoldást, mondta a jegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!