Gyermek holttestére bukkantak egy leégett házban

Meghalt egy másfél éves gyermek egy kigyulladt családi házban hétfőn Miskolcon. A rendőrség az MTI-vel azt közölte, hogy a tűzeset idején egy nő volt a házban a két gyermekével, de csak az egyik gyereket sikerült kimentenie. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház tájékoztatása szerint a hozzájuk bevitt négyéves gyermek a körülményekhez képest jól van, őt jelenleg is megfigyelik, az anyát pedig ambuláns úton látták el.

MTI

Rinyu Zsuzsanna, a Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: a Kőporos úti épület teljes terjedelmében égett, az oltást követően az elsődleges információk szerint egy másfél éves gyermek holttestére találtak rá a miskolci tűzoltók. Hozzátette, hogy az eset miatt tűzvizsgálat indult.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte: egy édesanya volt otthon a két kislányával. Ő az emeleten volt a másfél éves gyerekkel, négyéves gyermeke pedig a földszinten tartózkodott. A nő a földszintről – az elsődleges adatok szerint - egy durranást hallott, erre lerohant, felkapta az ott tartózkodó kislányát, majd kirohant vele, de a kisebbik - másfél éves - gyerekéért már nem tudott visszamenni.

A miskolci tűzoltók eloltották a tüzet. A Borsod megyei rendőr-főkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja a tűzeset körülményeit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház tájékoztatása szerint a négyéves gyermek a körülményekhez képest jó állapotban van, jelenleg a gyermeksebészeti osztályon fekszik, megfigyelik. Az édesanyát ambuláns úton látták el, ő ezután elhagyhatta a kórházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!