Jajkiáltás, de vád is - Részvét a rokkantnyugdíjasért

Veszprém - Ez egy szörnyű jajkiáltás a társadalom felé a kormányzati intézkedésekkel szemben, amit mindenkinek meg kellene hallani - mondta el Búzás Huba költő azon a megemlékezésen, amelyet a nyugdíjbiztosítási igazgatóságon december 14-én önmagát szíven szúró férfiért tartottak.

Varga Domokos Péter

A nyugalmazott bíró - aki felszólalóként "már csak költőnek" határozta meg magát - a nyugdíjbiztosítási igazgatóság épülete előtti demonstráción vett részt. Buzás Huba hangsúlyozta, politikától, pártoktól független magyar állampolgárként, mély megrendüléssel helyezi el a kegyelet mécsesét a "tetthely" előtt, ahol nagy elkeseredésében egy állampolgár társunk véget vetett az életének. "Több ez mint egy jajkiáltás, egyenesen vádirat a kormány felelőtlen, lelketlen intézkedésével szemben" - fogalmazott Búzás Huba.

Katanics Sándor több internetes portálon is közzé tette, hogy egy szál virággal tiszteleg az elhunyt emléke előtt.

- Úgy tűnik, hogy ebben az országban a kisembereknek nem fontos a sorsa, olyan törvényeket alkotnak mostanában, amelyek nem nyújtanak kapaszkadót az elesett embereknek. Attól félek, hogy a következő hónapokban tragédiák sora fog bekövetkezni  mondotta Katanics Sándor, a Demokratikus Koalíció tagja.

Mi is érintettek vagyunk, mert a lányom húszévesen elvesztette mind a két veséjét, azóta is így él, el sem tudom képzelni, mi lesz, ha lecsökkentik vagy elveszik a rokkantnyugdíját - közölte az egyik, neve elhallgatását kérő demonstráló. A művese kezelésekkel életben tartott lánya most 23 éves, az egyetlen esélye a rokkantnyugdíj. De nagyon együttérez az önmaga ellen forduló férfivel is, nem érti, miért kell még tovább nyomorítani azokat, akikkel az élet egyébként is nagyon elbánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!