Mi legyen a nászajándék? Ötletek, tanácstalanoknak

Mit adjunk nászajándékba? Fogas kérdés, különösen akkor, ha távolabbi rokon vagy barát esküvőjére vagyunk hivatalosak. Ehhez adunk több tippet is az alábbiakban.

B. Kiss László

Ajándékozni mindig nehéz, a nászajándék pedig különösen kemény dió. Gyakran hallani történeteket arról: amikor az ifjú pár a lakodalmat követő napon izgatottan bontogatni kezdte a színes papírba burkolt csomagokat, mind nagyobb csalódással konstatálta, hogy  kenyérpirítóból hármat, faliórából négyet, kávéskészletből pedig ötöt kaptak...


A távoli rokonnak, de olykor az ismerősöknek sem egyszerű eltalálni, mire lehet szükségük az újdonsült házasoknak, pláne akkor, ha azok esetleg már évek óta együtt élnek... Néhány tippünk mégis van! Általános tapasztalat, még ha a szemérmesebbek szégyellik is bevallani,  hogy a frissen egybekelt párok a pénznek örülnek a legjobban. Nem véletlenül  találták ki a menyasszonytáncot. A pénz átadására persze diszkrét megoldások is léteznek: az interneten láttam azt a fotót, ahol a lagziba meghívott egyik vendég pillangókat hajtogatott a bankókból, amelyeket aztán - a  színes papírból hajtogatott levelek és virágok társaságában - vékony drótra erősítve egy sógyurmával töltött kaspóban helyezett el. A pénzt persze borítékban is  át lehet nyújtani, amelybe aztán  gratulációt, az esküvői jókívánságokat is mellékelni lehet.
 A nászajándék esetében is sokat számít az ötletesség, a kreativitás. Nyilván a kristálypoharaknak is örülnek a megajándékozottak, de mennyivel személyre szólóbb ez az ajándék, ha a poharakba mondjuk az esküvő dátumát is belegravíroztatják. Jó szolgálatot tehet az ebben az esetben is utalvány, legyen az olyan, ami könyvesboltban vagy éppen egy wellnessfürdőben használható föl.
Újabb keletű ajándék a digitális képkeret, amelyet úgy tehetünk személyesebbé, hogy eleve rátöltünk néhány fotót. Például olyat, amelyen mi magunk is láthatóak vagyunk a pár vagy annak egyik tagja társaságában.  A témában külön fejezetet alkotnak a tréfás ajándékok. Régi móka, hogy az ajándékot, például egy pár karórát tartalmazó dobozt egy másikba, azt pedig egy harmadikba is  becsomagoljuk. Bizonnyal általános derültség fogadja, ha az ara  plüss-sárkányt, a vőlegény pedig papucsot kap ajándékba. Ugyancsak jelzésértekű,   ha sodrófával lepik meg a menyecskét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!