Pápa-kupa: Losonc a bajnok

Pápa - Huszonkettedik alkalommal rugaszkodtak neki a résztvevők, hogy hazavigyék a Pápa-kupát. Ezúttal két sokszoros győztes döntőjében dőlt el az aranyérem sorsa.

Novothny Ottó

A Pápa-kupa nemzetközi korosztályos labdarúgótornán a házigazda település testvérvárosainak csapatai léptek pályára. A mezőnyben ott voltak még a vendéglátók és az ajkaiak is.

A négy-négy alakulatos csoportmeccsekkel kezdődtek az események. Pontos időrend szerint indultak  a huszonöt perces összecsapások, a nézők élvezték látottakat. Érdekesség, hogy a két későbbi finalista alaposan  megszenvedett a magyarok ellen: a losonciak gól nélküli döntetlent játszottak a pápaiakkal, míg a Schwetzingen egyetlen találattal tudta legyőzni az ajkaiakat.

A csoportokon belül kialakult sorrendnek  megfelelően a helyosztó összecsapásokon dőlt el  a végső sorrend.

A hetedik helyet a lengyel Gorlice szerezte meg, miután két remek góllal verte a román Barótot.

Az ötödik helyen a német Leinefelde zárt, ehhez 2:1 arányban múlta felül a másik román társulatot, Kovásznát.

Érdekes csemegének bizonyult, hogy a két magyar közösség közül csak az egyik léphetett fel a dobogóra: ez végül az FC Ajkának sikerült, mert 3:0-ra legyőzte a Pápát.

A fináléban aztán a két korábbi sokszoros első helyezett szlovák Losonc és a német Schwetzingen küzdött egymással. A szakemberek a csoportban mutatott teljesítmény alapján a németek győzelmét várták. Ráadásul, amikor Schwetzingen együttese rajthoz állt a Pápa-kupán, ritkán adta az aranyéremnél alább.

Ezúttal azonban kénytelen volt megelégednie az ezüsttel, mert a szlovákok taktikus, remek játékkal két vállra fektették őket. Az eredmény 2:1 lett Losonc javára.

A hagyományos önkormányzati képviselők, kontra rajthoz álló edzők mérkőzésen a félidőben még utóbbiak vezettek 3:1-re. Szünet után azonban nagyot fordultak az események, és végül a képviselők nyertek 6:4-re.

 

Öt különdíjat adtak át a házigazdák

A Pápa-kupa legjobb játékosának a losonci Fizel Robertet választották. A kapusok közül az ajkai Szalai Kornél örülhetett jutalmának. A torna gólkirálya Ferma Markus  (Schwetzingen) lett, ötször volt eredményes. A legjobb pápai játékosnak Simon Milán bizonyult, míg a hagyományoknak megfelelően a győztes csapat edzője, Matuska Jozef is kapott elismerést. Végeredmény: 1. Losonc, 2. Schwetzingen, 3. FC Ajka, 4. Pápai ELC, 5. Leinefelde, 6. Kovászna, 7. Gorlice, 8. Barót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!