Védekezésben kiváló a Barabás

Veszprém - Az NB I-es női kézilabda bajnokságban a székesfehérvári döntetlent, hazai pályán magabiztos győzelemmel toldotta meg a Veszprém Barabás KC, lerázva így a Fehérvár KC-t.

Novothny Ottó

Barabás KC-Fehérvár
26:20 (13:11)
Veszprém, 700 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P. Barabás: KISS 1 - AZARI 7, Mayer Sz., Emberovics 1, BULATH 7(2), Farkas 2, JUHÁSZ 2. Csere: Lengyel, Hrankai (kapusok), Szabadfi 1, Borkowska, Földes V., Földes K., Mayer M., HORNYÁK 5(1), Hanczvikkel. Edző: Gyurka János. Fehérvár: Szikora - Niksic 1, Nikcevic 2, Horváth 1, TILINGER 6, Trishchuk 4, VASZARI 5. Csere: Cziráky (kapus), Bízik, Rádl, Zsigmond, Becséri, Németh 1, Maruscec. Edző: Mihály Attila.
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/0.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.
Piros lap: Vaszari az 58. percben.
Két szélső góllal indult a találkozó, 1:1. Hazai emberelőny kellett ahhoz, hogy a Veszprém oldalán álljon a nagyobb szám, 6. perc, 4:3. Kiss hiába lendült bele, három lövést is hárított, támadásban bizonytalankodott a házigazda. Juhász emberfogással követte Trishchukot, ami láthatóan zavarta a vendégeket. A félidő közepén Kiss saját kapuja elől ívelt a  kint álló Szikoráéba, 8:7. Öt percig nem változott az eredmény és hiába szűrte remekül a fehérvári akciókat a hazai védelem, ha ők sem tudtak a kapuba találni. Olyannyira így volt ez, hogy 9:10-nél megint a Fehérvár vezetett, hogy aztán Azari ötödik góljával ismét átvegye a vezetést a VBKC, 12:11. Sőt, a végén még Juhász kínai figurát követően a levegőbe ugorva kapta a labdát és vágta a hálóba.



Szünet után találattal indított a Barabás, majd kettős emberhátrányt is bravúrosan védekezett ki. Ami ekkor sikerült, az létszámfölényben már nem jött be, ziccereket hibáztak a vendéglátók életben tartva a fehérvári reményeket. Aztán lassan, nagy küzdelemben elhúzott a Veszprém, 51. perc, 23:18. Öt perccel a lefújás előtt hatra nőtt a különbség (24:18) és bár a Siófok elleni  meccs után bátorság ilyet érezni, de úgy tűnt eldőlt a találkozó. A Fejér megyeiek már nem tudtak újítani, sőt a lefújás előtt a labdát vesztő Vaszari visszarántotta Juhászt, amiért piros lappal állították ki a játékvezetők a korábban feltűnő durvaságokat elkövető és megúszó fehérvári játékost.

A Veszprém Barabás KC fontos mérkőzést nyert meg, hiszen a tabellán lerázta egyik követőjét és két pont előnyt szerzett. A küzdeni tudással és akarattal nem volt gondja a házigazdáknak, de játékban sokat hibáztak. Ugyanakkor ez lendületet adhat a gyorsan következő további meccsekre.

 

A szakemberek véleménye a meccsről


Gyurka János: - Ennél jobban is tudunk játszani, sajnos a hibáink ismét előjöttek. Hatvan percen keresztül nagy volt rajtunk a nyomás, ezt a kispadon is lehetett érezni. Küzdelemben és akaratban jók voltunk, de amellett, hogy fontos két pontot szereztünk, van még min javítanunk.

Mihály Attila: - Hátul elfogyott az erőnk és a góllövésre már nem maradt. Igaz, örülök, hogy egyáltalán ki tudnuk állni, mert legutóbb négyen edzettünk. Valamilyen vírus támadta meg játkosainkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!