Annapurna, az életveszély – Nyolcezer méter fölé másznak a magyarok

A Himalája tizedik legmagasabb, de legveszélyesebb csúcsa a 8091 méteres Annapurna. Ezt készül meghódítani az újabb, Magyarok a világ nyolcezresein expedíció öt tagja, akik szerdán repülnek Nepálba - írja a Zalai Hírlap.

Napló Online

A csapat tagjai: Kollár Lajos, Erőss Zsolt, Mécs László, Horváth Tibor, illetve a helyszínről tudósító újságíró, Földes András természetesen oxigénpalack nélkül indul útnak. Mielőtt célba vennék az Annapurnát, megmásszák a csak 6200 méter magas Thorung csúcsot, mert ez a hegy tökéletesen alkalmas arra, hogy akklimatizálja a szervezetet, tehát hozzászoktassa az extrém körülményekhez. Nem mellesleg pedig a táj is csodálatos látnivalókat kínál.

Az aratás istennője, vagyis a róla elnevezett Annapurna óriási, kilométer szélesen lezúduló lavinákkal folyamatos életveszélyben tartja a mászókat. Az expedíciót - melynek költsége amúgy személyenként közel egymillió forint - az állam is támogatja.

További részletek a Zalai Hírlapon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!