Hirtenberger: milliárdos fejlesztés, új munkahelyek

Pápa - Új üzemcsarnokot avatott fel szombaton a Hirtenberger autóipari cég. Az 1,32 milliárd forint értékű, 346 millió forintot meghaladó európai uniós és magyar forrással megtámogatott fejlesztésnek köszönhetően a vállalat ötven százalékkal növeli üzemterületét, miközben ötven új munkahely létesül Pápán.

Polgár Tibor

A Hirtenberger-csoport autóbiztonsági berendezéseket gyártó magyarországi leányvállalata 2001-ben jött létre Pápán. A cég folyamatos fejődésének legújabb mérföldköveként az új üzemcsarnokban világújdonságnak számító, személygépjárművekbe beépíthető gyalogosbiztonsági rendszerhez készülnek majd alkatrészek _ közölte Üveges Tivadar ügyvezető a csarnokavatót megelőző sajtótájékoztatón. Hozzáfűzte, a nagy autógyártó cégekkel közösen kifejlesztett új közlekedésbiztonsági berendezés a gyalogosokat védi. Lényege: élő személlyel történő ütközéskor a berendezés tompítja az ütközés erejét és meggátolja, hogy az elütött gyalogos keresztülessen a járművön. Üveges Tivadar kiemelte, a termék iránt nagy érdeklődés mutatkozik, a sorozatgyártás pedig a mostani beruházásnak köszönhetően a közeljövőben megkezdődhet. Az új üzemcsarnok avatóünnepségére a meghívott vendégek és a pápai cég dolgozói mellett az osztrák anyavállalattól is érkeztek vezetők.


Többek között dr. Helmut Schuster, a Hirtenberger tulajdonosa is köszöntötte a jelenlévőket, majd hangsúlyozta, a kedvezőtlen gazdasági folyamatok, az egész ágazatot érintő válság ellenére biztosítva látja a pápai cég jövőjét. Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, a térség országgyűlési képviselője elmondta, az Új Széchenyi Terv egyik pályázatának köszönhetően a közelmúltban közel félmilliárd forint értékű támogatás érkezett Pápára munkahelyteremtésre. Dr. Áldozó Tamás polgármester az osztrák-magyar kapcsolatokat gazdag múltját elevenítette fel, majd a vállalat és a város közötti kapcsolatról beszélt. A Hirtenberger korrekt, együttműködő cég, amely több száz embernek ad munkát, és több millió forint adót fizet a városnak – fogalmazott a polgármester. A csarnokavató rendezvény közös ebéddel, majd pedig üzemlátogatással folytatódott.

A pápai önkormányzat is segíti a vállalatot

Unger Tamás
alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, a pápai önkormányzat segíteni kívánja a vállalat további fejlődését. Ezért egyebek mellett az egyik pápai szakképző intézménnyel közösen – hazánkban egyedülálló módon – kidolgoztak egy képzést, amely a Hirtenbergerben folyó munka igényeinek megfelelő szakembereket nevel ki a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!